La curiositat i el respecte, eixos del Festival de Músiques Religioses i del Món

Una imatge creada per Antoni Tàpies presideix el cartell musical

El Festival de Músiques Religioses i del Món de Girona dedica la seva dotzena edició a dos conceptes fonamentals tant en L’art com en la vida: la curiositat i el respecte. La pluralitat artística i el gaudi estètic fan repensar-nos a nosaltres mateixos, ja que renoven la nostra manera de veure i sentir una realitat cada cop més polièdrica. Així, el FMRiM ens formula preguntes sobre les múltiples identitats de la nostra societat, directament relacionades amb la convivència i el respecte a la diferència.

A partir D’aquesta filosofia, el FMRiM desplega en aquesta edició una programació de gran maduresa artística: dues produccions pròpies, sis programes D’encàrrec (dos dels quals coproduïts amb festivals de prestigi com el Festival Internacional de Música y Danza de Granada i el Festival de Musiques Sacrées du Monde de Fès), dues estrenes i nombrosos concerts únics a L’Estat. Amb tot plegat el certamen arriba al seu nivell més alt D’exigència artística.


Imatge de Tàpies

Des de fa quatre anys el FMRiM encarrega a un artista plàstic de renom la creació del seu cartell i la seva imatge. Després D’haver treballat amb artistes com Antoni Llena (2007), Perejaume (2008), Bill Viola (2009) o Anish Kapoor (2010), en aquesta nova, edició la col·laboració ha estat amb Antoni Tàpies. Tàpies és sens dubte el més internacional dels artistes catalans en actiu. La seva profunda relació amb L’espiritualitat budista zen i L’adjudicació de propietats curatives i taumatúrgiques a L’art el situen com a xaman de la societat actual. Defensor de les llibertats individuals i col·lectives, Tàpies i el seu missatge encaixen a la perfecció en el discurs del Festival de Músiques Religioses i del Món.

Etiquetes: