La dansa lírica de Pepe Hevia torna a Barcelona

L'objectiu del muntatge és aprofundir en els llenguatges nous de la composició coreogràfica

El SAT! Teatre de Barcelona oferirà de L’11 al 14 de febrer Instantes, L’últim espectacle de la prestigiosa companyia de dansa del cubà Pepe Hevia. El muntatge, estructurat per tres peces curtes independents entre elles, és un pas endavant en el procés de creació D’aquest professional resident a Barcelona, que ha dedicat la vida a investigar com innovar en la dansa contemporània.

?Piedras’, ?Paisaje Amputado? i ?Detrás del CristaL’ donen títol a les tres peces curtes del muntatge, una producció on el lirisme conviu amb L’expressió més diversa de la dansa moderna. Hevia sap combinar amb naturalitat i fluïdesa el moviment americà, caribeny i europeu amb L’afrocubà, que tan bé coneix. I ho fa a la seva manera, amb coneixement i amb un estil que aprofundeix en les arrels del llenguatge contemporani per anar més enllà a través de la dansa.

Així, ?Piedras’ és un poema autobiogràfic, que situa L’espectador davant el passat per dur-lo a un futur incert; ?Paisaje Amputado? es centra en el cos femení i
en els seus elements, contradictoris com la vida mateixa, tan plena de bellesa com de crueltat, i ?Detrás del CristaL’ s’aboca en la fragilitat de les relacions humanes, per tractar la por a la solitud i la dependència dels altres.

Aquesta és la primera vegada que la companyia Pepe Hevia Danza realitza una producció D’aquestes característiques. I és que L’objectiu del muntatge és aprofundir en els llenguatges nous de la composició coreogràfica i facilitar
L’accés als nous mercats de les arts escèniques.

Instantes es va estrenar L’octubre del 2009 a Barcelona, dins del 5è Cicle de Teatre Físic, Dansa i Performance del Teatre Tarantana. I ara torna a la Ciutat Comtal per mostrar des de L’escenari del SAT! la bellesa D’un treball net, transparent, on el llenguatge coreogràfic destaca per la seva qualitat, sempre subratllada per la professionalitat dels ballarins que li donen la forma.

Etiquetes:
,