La diva portuguesa Dulce Pontes presentarà “Puertos de abrigo” a Temporada Alta i a la Fira Mediterrània de Manresa

Actuarà dijous 9 d’octubre a L’Auditori de Girona (21h) i el divendres 10 d’octubre al Teatre Kursaal de Manresa (21h)

L’artista portuguesa Dulce Pontes oferirà aquest mes dos concerts a Catalunya. Temporada Alta acollirà l’estrena a Catalunya del concert el proper 9 d’octubre a la sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona a les 21 hores, i l’endemà, 10 d’octubre, al teatre Kursaal de Manresa a la mateixa hora dins la programació de la Fira Mediterrània. Considerada com la renovadora del fado als anys 90, Dulce Pontes es reinventa un cop més presentant-se en dues actuacions a festivals de referència del nostre país els temes que integren un doble àlbum encara inèdit que durà per títol “Puertos de abrigo”, una recopilació de 23 cançons que suposen el seu primer enregistrament discogràfic en llengua castellana. Pràcticament dues dotzenes de temes que ha gravat sota el denominador comú de la poètica.

La diva portuguesa, que celebra els 25 anys de carrera musical, ha volgut fer un repàs d’aquelles cançons que han marcat un moment o altre del seu viatge musical. Per a ella, “Puertos de abrigo” són aquelles cançons a les quals sempre retorna en aquells moments mancats d’alegria.

En aquest sentit, ens podem trobar amb una versió del poema de García Lorca “La leyenda del tiempo” que va immortalitzar el desaparegut Camarón de la Isla, al costat de peces com “La guitarra”, original d’AtahualpaYupanki. En aquesta gravació ha comptat amb la col·laboració especial de la cantant espanyola Estrella Morente,en el que ha esdevingut el seu debut en un estil tan difícil com el flamenc.

El disc també inclou una peça inèdita sobre el poema “No te vayas”, obra de l’escriptor Maxi de la Peña, així com alguns tangos, com el “Vamosniña” d’Astor Piazzolai Horacio Ferrer o un text en gallec sobre el poema “Negrassombras” de Rosalía de Castro.

Dulce Pontes afirma que, tot plegat, ho ha executat amb el màxim de respecte, emprant uns arranjaments pensats per accentuar una sonoritat i una interpretació vocal pròpia, és a dir, per enfocar les versions des de la mirada d’una artista portuguesa. Una mirada que quedarà palesa en aquests concerts, que tindran una durada aproximada als 90 minuts.