La diversitat cultural centra la segona edició del Dia del Visitant del Museu D’Art

Jornada de portes obertes, actuacions musicals, tallers infantils...

El dissabte 18 de juny el Museu D’Art de Girona de 10 del matí a 12 de la nit celebrarà la segona edició del ?Dia del Visitant. Solstici D’estiu?. Com a la primera edició, el Museu vol retre un homenatge al públic, als visitants. L’objectiu concret D’aquesta segona edició és afavorir un sentiment D’identitat més integrador, més social i més obert a la diversitat.

Un seguit D’activitats convertiran el visitant en el protagonista de la jornada. Per una banda, diversos visitants, a partir dels objectes de la col·lecció, ens explicaran històries individuals i col·lectives diferents des D’òptiques molt diverses, afavorint un intercanvi de coneixements i un aprenentatge compartit. I per altra banda s’han programat tot una sèrie D’activitats que encoratgen al visitant a desenvolupar la seva imaginació i creativitat.

Guia per un dia

 • M. Assumpció Piferrer, monja benedictina ? ?La vida monàstica?
 • Kenia Garcia, estudiant hondurenya ? ?Paisatges i colors hondurenys’
 • Sara García Triguero, delegada territorial de FESOCA a Girona ? ?El Museu a les nostres mans’ (en llengua de signes catalana)
 • Joan Surroca, activista per la pau i antic director del Museu D’Art de Girona ? ?Camins de pau dins el mD’A?
 • Marina Serrano, ajudant D’ofici (projecte DIL) ? ?La meva pintura preferida?
 • Alejandra Villa, mexicana, llicenciada en Turisme ? ?FamiliarizARTE con México?
 • Nassira Rabanooda, berber, sector neteja ? ?Semblances i diferències’ (en llengua berber)
 • Kariné Hakobyan, turisme cultural i religiós i Paylak Karapetyan, miniaturista ? ?De les esteles armènies a les miniatures’ (en llengua armènia i catalana)
 • Càrol Law Lee, xinesa, mestra ? ?Art i símbols en la cultura xinesa?
 • Luis Camargo, colombià, artista visual ? ?Paganismo y espiritualidad: Europa-América?

Rap ? rapsode

En Xavi, líder de la banda El Nota, grup de hip-hop de Cornellà de Llobregat, rimarà en clau de rap per les sales del Museu, tot seguint les obres de la col·lecció.

La música de babel

Lectura des de diversos punts D’Europa i en diferents idiomes D’un text elaborat per Terrorisme Literari sobre la diversitat i la globalització.

El joc de les mirades

Tant els petits com els grans descobriran a través D’una suggerent mirada diversos personatges de les obres del Museu.

Clip clap, acció!

Concurs de videoclips. Ensenya?ns el Museu amb els teus ulls. Els membres del jurat són Pere Calderón, realitzador D’audiovisuals; Ivan Pintor, guionista; Xavi Pérez, realitzador i professor de L’ERAM; Pep Ramis, de la companyia Mal Pelo; i Josep M. Trullén, director del mD’A.
Consulteu les bases

Desplega la teva imaginació

S?han preparat diversos tallers on el visitant podrà explorar i gaudir de la seva capacitat creativa:

 • Taller de pintura, fang i figures de paper
 • Taller de joies africanes, a càrrec de les senegaleses Ramata Ba i Kadidiatou Niang
 • Taller de Henna, a càrrec de les sahrauís Meriem Mohamed Embarek i Jadiyetu Mohamed Embarec
 • Escoltem i pintem contes africans, a càrrec de Sessi Sitjà, narradora
 • Taller de Manga, a càrrec de Luis Moreno, guanyador del IV concurs Manga de Norma Editorial amb la seva obra Baba

Giravoltant arreu del món

Els visitants podran dansar i fer un viatge arreu del món a través de L’art de diferents cultures, el moviment del seu cos i al ritme de la música. A càrrec de la ballarina Mamen Garde.

Dolç de solstici

A mitja tarda, gràcies a la col·laboració de la fleca Casamoner, es podrà assaborir un tast de típiques coques de sant Joan. Casamoner es distingeix per L’utilització de cereals biològics, sense modificacions genètiques en el seus productes.

Acords en concert

Al migdia hi haurà L’actuació de L’Orchestra Fireluche. Grup que compon temes a partir de joguines i estris domèstics que, juntament amb L’ús D’instruments poc convencionals i d’arreu del món, els han dotat d’una sonoritat i capacitat evocadora molt personals en els seus directes.

A la nit, el grup The Basement clourà la jornada. El seu projecte musical se centra en el soul, música afroamericana, recuperant i versionant clàssics i D’altres temes no tan coneguts D’aquest gènere.

El Dia del Visitant és una celebració. Com a festa, és un espai D’una gran capacitat socialitzadora però també és un escenari altament educatiu. En la programació del Dia del Visitant el Museu D’Art de Girona vol continuar mantenint L’estatus de centre de coneixement i D’aprenentatge però atorgant el paper protagonista al públic en un ambient festiu que afavoreix la curiositat i L’exploració per aprendre, imaginar i crear.

Etiquetes:
,