La dramaturga i directora Claudia Faci versiona a Strindberg en el seu últim muntatge A-Creedores que es podrà veure al festival Temporada Alta, en un únic dia

Amb la presència de Claudia Faci, dramaturga i directora de l’espectacle; i tot el repartiment del muntatge

Una de les firmes més radicals del teatre contemporani a nivell estatal, Claudia Faci, estrena per primera vegada al festival amb un nou projecte que veurà la llum per primer cop a Temporada Alta. A-Creedores, una versió lliure de la directora i dramaturga sobre l’obra original d’August Strindberg, subratlla i emfatitza la lluita de sexes i la violència latent a través dels deutes emocionals. El muntatge, que es podrà veure un únic dia al Teatre de Salt, no realça els deutes econòmics sinó els deutes personals que ens passen factura. A-creedores presenta l’enfrontament de ments que es volen destruir.

L’argument d’Acreedores d’Stinberg explica la història d’una venjança entre una dona, el seu ex-marit i l’actual parella i serveix de punt de partida per Faci per fer una reflexió sobre el mateix fet teatral.

Claudia Faci enten aquest nou projecte com una acció, una cosa que es fa en el moment i l’espai concrets en els que té lloc la cita entre els espectadors i els artistes. A-creedores és absolutament efímera i està unida a la seva pròpia desaparició. Cada representació serà única i irrepetible, sempre preparats per sorprendre l’espectador davant dels diferents aspectes d’allò desconegut que es desvetllarà a cada funció. La proposta és l’acumulació successiva de capes d’acció que es van superposant i que, al funcionar simultàniament, donen lloc a una polifonia en què cada part treballa en relació amb les altres i amb el tot. En definitiva, A-creedores és un espectacle que activa una sèrie de qüestions sobre com ens construïm a través de la mirada i com la idea de veritat és, sobretot, una posada en escena.

Informació pràctica:

Dissabte 4 d’octubre a les 21h

Teatre de Salt

Preu: 28, 10€

Durada: 1h 30min

Producció: Claudia Faci i Paz Santa Cecilia (Megaleprods)

Col·laboració en la producció: Teatros del Canal, La Casa Encendida, Teatro Pradillo, Nave 73, Espacio DT i Temporada Alta 2014