La dramatúrgia catalana es reivindica de nou a Temporada Alta

El consolidat Torneig de Dramatúrgia Catalana arriba aquest any a la seva quarta edició

La dramatúrgia catalana, un dels pilars fonamentals de la programació del festival Temporada Alta, pren presència aquest any en la programació, no només amb coproduccions d’artistes i directors del nostre país, sinó amb un seguit d’iniciatives innovadores que reivindiquen l’escriptura teatral en llengua catalana. La IV edició del Torneig de Dramatúrgia Catalana, proposta d’on han sortit textos teatrals d’èxit com El crèdit (Jordi Galceran), Smiley (Guillem Clua) o La nostra Champions particular (Cristina Clemente) iniciarà els seus combats el proper dilluns 6 d’octubre per determinar el text guanyador del 2014. Com a novetat, enguany, Temporada Alta presenta també la Setmana de la Dramatúrgia Catalana, unes jornades professionals coordinades per Jordi Casanovas, dedicades a un aspecte de l’escriptura teatral del país: les adaptacions.

Com cada any, vuit dramaturgs lluitaran per guanyar el Torneig de Dramatúrgia Catalana que aquest any celebra la seva quarta edició. Cristina Clemente, coordinadora de la iniciativa per segon any consecutiu, engegarà el proper dilluns 6 d’octubre a les 20h a la Sala La Planeta la primera eliminatòria que enfrontarà a Carles Mallol i Álex Mañas. Toni Gomila, Iván Morales, Daniela Feixas, Rodolf Sirera, Manel Dueso i Roger Peña son els participants que completen aquesta nova edició que determinarà el text més votat de 2014. Emoció, humor, tensió, passió, afició i un sol vencedor. Els espectadors tornaran a escollir la millor proposta de quatre eliminatòries, dues semifinals i una gran final. Els textos, de quaranta minuts cada un, compten amb dos únics intèrprets que es donaran a conèixer, tant pel públic com pels autors, el mateix dia. 

Aquest any també s’inicia la Setmana de la Dramatúrgia Catalana, una iniciativa pionera i inèdita al festival Temporada Alta que s’organitza amb l’objectiu d’estimular i promocionar l’escriptura teatral catalana. Aquest cicle, que es repetirà anualment dins de la programació, abordarà  en cada jornada un tema rellevant de l’escriptura del nostre país. Del 7 al 9 de novembre, Marilia Samper, Pau Miró, Guillem Clua, Marc Rosich, Cristina Clemente, David Plana, Llàtzer García, Marta Buchaca, Marc Angelet i Jordi Casanovas posaran en comú les seves adaptacions de textos clàssics en aquesta trobada que també contempla ponències i lectures dels treballs realitzats durant les jornades professionals. L’espectacle Terra Baixa i Lluís Homar, adaptat i dirigit per Pau Miró i interpretat per Lluís Homar, també forma part d’aquesta iniciativa centrada en l’adaptació de clàssics.