La Federació Catalana de Pessebristes organitza més de 60 exposicions

El teu pessebre a la xarxa és una exposició virtual de pessebres de caire popular i participati

Com en anys anteriors la Federació Catalana de Pessebristes ha editat material divers encaminat a donar a conèixer al poble de Catalunya i als visitants, les activitats nadalenques que han organitzat les diverses entitats federades. Enguany s’han organitzat més de 60 exposicions arreu de Catalunya. Així mateix, la federació ha donat suport a la publicació de Joan Amades ?El Pessebre?.

EL TEU PESSEBRE A LA XARXA és una proposta innovadora convocada pel Grup Pessebrista de Castellar del Vallès amb la col·laboració de les associacions que formen la Federació Catalana de Pessebristes, de la quan en forma part l’associació local.

L’exposició pretén fer visible la gran varietat i la riquesa dels pessebres familiars, escolars o d’entitats que hi ha a Catalunya. Tothom qui vulgui podrà enviar una fotografia el seu pessebre al web www.biennaldelpessebre.cat fins al dia 6 de gener de 2010. Aquesta pàgina web a més, proporciona informació diversa sobre el món del pessebrisme així com un apartat de recursos per fer el pessebre.

El pessebrismes a Catalunya, una tradició centenària

El pessebrisme a Catalunya està en aquests moments en un punt àlgid de la seva història, no només pel gran nombre D’associacions que hi ha funcionant sinó sobretot per la gran quantitat de pessebres familiars, escolars, etc…que es fan i per L’elevat nombre de pessebres que es venen als centres comercials, establiments especialitzats, fires’.

És una tradició centenària al nostre país, perquè es fan pessebres a les cases, de forma generalitzada, des de finals del segle XVIII,  quan els pessebres deixen de ser patrimoni de convents i cases nobles per incorporar-se a la dinàmica de celebració del Nadal de totes les llars. Cap a meitat del segle XX, amb l’aparició de les associacions de pessebristes es va generant i consolidant el pessebrisme artístic, normalment exposat en forma de diorames. Parròquies, escoles, hospitals, i posteriorment centres cívics, i altres espais de participació col·lectiva s’han afegit al gran nombre de practicants habituals del pessebrisme.

Etiquetes: