La FEI presenta el Muntaplats, de Harold Pinter

L'obra és una metàfora sobre els engranatges del poder i la violència dirigida per Carles Fernández Giua

La FEI (Factoria Escènica Internacional) presenta El muntaplats (The dumbwaiter), de Harold Pinter. Aquesta obra ens presenta la impassibilitat de dos personatges que estan a punt de cometre un homicidi. El muntatge D’aquest text, del qual no s’han vist massa posades en escena a Catalunya, es podrà veure a la Nau Ivanow fins al 15 de novembre de la mà de
la cia La conquesta del Pol Sud (Venedors, Sala Beckett) , i demostra la vigència D’una denúncia
formulada fa més de cinquanta anys pel dramaturg londinenc.

Carles Fernández Giua dirigeix L’espectacle, interpretat per Jordi Llordella i Armand Villén. El muntaplats ens situa en un món tancat i inquietant. En una habitació als soterranis d’un edifici desconegut, dos personatges, en Ben i en Gus, tot seguint les ordres d’un poder invisible, esperen. Qui i què són realment, qui ha D’arribar i per a què, són les incògnites que Pinter ens anirà desvetllant al llarg d’aquesta metàfora sobre els engranatges del poder i la violència, ?carregada D’humor, ironia i intriga?, en paraules del seu director.

Una nova companyia
Després de la presentació del seu primer espectacle la temporada passada a la Sala Beckett de Barcelona i D’aquesta estrena ara a la FEI, La conquesta del Pol Sud es confirma com una jove companyia que ja suma dues propostes, i que té interès en portar a L’escenari textos molt teatrals i vinculats a temes D’interès social, en els quals ?el procés és tan important com la iL’lusió D’arribar a un objectiu; D’aquí el nom del col.lectiu?, explica el director Carles Fernández Giua. La companyia estrenarà el proper 4 de desembre a Temporada Alta (Sala La Planeta) el seu tercer muntatge, del qual pren el nom. La conquesta del Pol Sud, de L’alemany Manfred Karge, fou el guanyador del 3er Premi Quim Masó de producció teatral atorgat pel festival gironí.