La Festa del Renaixement, l’esplendor del segle XVI a Tortosa

Més de 3.000 ciutadans vestits d’època i 60 espectacles diaris ens transporten a la ciutat de fa 500 anys

La XIX Festa del Renaixement de Tortosa ja és a punt de començar per garantir novament el viatge al segle XVI en què la ciutat se submergeix tots els anys. Més de 3.000 ciutadans vestits d’època i 60 espectacles diaris amb 500 actors són les credencials d’una de les festes de recreació històrica més importants del sud d’Europa, distingida com a Festa d’Interès Turístic a Catalunya i a Espanya. La Festa del Renaixement, que aquest any se celebra entre els dies 24 i 27 de juliol, ens transporta al temps en què Tortosa era una de les principals ciutats de la Corona d’Aragó. 

L’Ajuntament de Tortosa ha confeccionat un programa força complet que garanteix ambient i activitats a totes hores i durant tots els dies. La Festa del Renaixement és parada obligatòria de moltes companyies d’espectacles d’època d’arreu d’Europa, que aprofiten la festa de Tortosa com a aparador internacional. Aquest any hi participen grups de cinc països diferents.

La Festa del Renaixement arriba a Barcelona 

Tanmateix, un dels espectacles més aclamats de la Festa és la Taverna d’Enrico, que produeixen Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, un espectacle que porta setze anys en cartellera i que han vist més de 30.000 espectadors. Aquesta troupe de músics han participat, precisament, aquest dijous en una acció promocional de la Festa del Renaixement que ha portat més d’un centenar d’actors pels carrers del centre de Barcelona. Els Quicos s’han deixat veure pel Metro pujant i baixant del tren, cantant i convidant turistes i ciutadans a visitar Tortosa i la Festa del Renaixement. Entretant, les famílies nobles del Renaixement han desfilat pel Passeig de Gràcia, mentre els Abanderats de la Festa i les trompetes de la Fanfarria de la Vegueria han marcat el pas per les Rambles, per la plaça de la Catedral i plaça Sant Jaume, on s’han afegit al ball de Cavallets. Tots els grups han confluït amb els Gegants del Renaixement en un final de festa conjunt a la plaça del Mercat del Born.