La figura de Lewis Caroll al Teatre Lliure

Caroll és autor Alícia al País de les Meravelles i A través del mirall

El Teatre Lliure acollirà Ludovicus Carolus, una lectura que vol aproximar-se a la controvertida figura de Lewis Carroll amb dramatúrgia i direcció d’Alícia Gorina només el 24 de novembre a la Sala Fabià Puigserver.

Charles Lutwidge Dodgson era el nom vertader de l’autor de les “Aventures d’Alicia al País de les Meravelles”  i de “A través del mirall”. Nascut a Daresbury, Anglaterra, era el gran de 11 fills: quatre nens i set nenes. Als 18 anys, va ingressar a la Universitat d’Oxford, on va romandre durant prop de 50 anys, i en la que va obtenir el grau de batxiller i es va rebre de preceptor. Va ser ordenat diaca de l’Església Anglicana i va ensenyar Matemàtiques a tres generacions de joves estudiants d’Oxford, i el que és més important, va escriure dues de les més delicioses narracions que s’han produït en el camp de la literatura.

Els seus contes van veure la llum amb el pseudònim Lewis Carroll. L’Alícia real i veritable era la filla del seu amic el diaca Liddell, la qual, molt més tard, va relatar com aquests contes capritxosos que encara fan gaudir els lectors de totes les edats i de tots els països eren referits a ella i a les seves dues germanes. Alícia es va publicar el 1864, i A través del mirall, el 1871. Totes dues van ser iL’lustrades pel famós dibuixant anglès John Tenniel. Altres publicacions de Lewis Carroll són: La caça del Snark (The Hunting of the Snark) (1876) i el conte poc llegit Silvia i Bruno 1889 i 1893.

Etiquetes: