La Filmoteca i el CCCB en el programa ?Del éxtasis al arrebato, un recorrido por el cine experimental españoL’

La Filmoteca ha aportat 10 dels 20 títols en 35 mm. que conté la mostra i es veurà a diverses ciutats del món

La Filmoteca de Catalunya ha coL’laborat activament, mitjançant un Conveni de col·laboració signat per L’ICIC i el Centre de Cultura Contemporània, en L’elaboració del programa de cinema experimental que aquest darrer organitza, conjuntament amb la Sociedad Estatal para la Acción Cultural Exterior, amb el títol ?Del éxtasis al arrebato, un recorrido por el cine experimental españoL’.
L’aportació de la Filmoteca consisteix a 10 peL’lícules en 35 mm., del total de 20 incloses al programa, així com al repàs i manteniment D’aquestes còpies després de les successives projeccions de què seran objecte.

Els 10 títols que provenen de L’Arxiu de la Filmoteca són: ?Miserere? (Benet Rosell i Antoni Miralda, 1969), ?Exp 1? i ?Exp II? (Joaquim Puigvert, 1959), ?Pintura 63? (Ton Sirera, 1963), ?Ritmes cromàtics’ (Jordi Artigas, 1978), ?Forma, color y ritmo? (Josep Mestres, 1956), ?Ballet burlón? (Fermí Marimón, 1961), ?LA, RE, MI, LA…? (Carles Santos, 1979), ?Ice Cream? (Antoni Padrós, 1970) i ?Bibici Story? (Carles Duran, 1969), i tots ells han estat restaurats per la Filmoteca amb aquesta motiu.

El programa, constituït per 6 sessions amb un total de 44 títols (cine i vídeo) circularà per diverses ciutats del món, tals com Melbourne (ACMI), París (École des Beaux-Arts), Nova York (Anthology Film Archives), Washington (National Gallery), Miami (Miami Beach Cinematheque), Madrid (Reina Sofía), Tòquio (Festival Film Images), i Londres (Tate), i D’altres pendents de confirmar. A Barcelona s’exhibirà durant el primer semestre del 2010.

Etiquetes: