La FiM converteix Vila-seca en la capital de la música emergent i familiar

La FiM d'enguany oferirà una cinquantena de concerts i espectacles entre el dijous 4 i el diumenge 7 de maig

Redacció.- El Castell de Vila-seca tornarà a l’epicentre d’activitat musical i professional però, a banda d’aquest emplaçament patrimonial únic de la ciutat, també es podran veure i escoltar les diferents propostes artístiques a altres espais i equipaments, com ara el Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras, Magatzem Cal Perera i la Plaça de Voltes. Com a novetat, enguany s’estrena com a escenari de la FiM Vila-seca el Celler de Vila-seca, un espai de divulgació del coneixement del territori i de la cultura vitivinícola però també de la cultura i dels espectacles escènics. Hi haurà un total de vuit escenaris pels quals desfilaran totes les propostes artístiques escollides per a aquesta edició.

Més de 1.200 alumnes de cicle inicial, mitjà i superior i més de 600 joves d’ESO i Cicles formatius gaudiran de les sessions escolars i dels showcases de la FiM.  Enguany la FiM ha ampliat l’oferta de programació per a escolars, en col·laboració amb els centres i agents educatius locals. L’objectiu és contribuir a la creació de públics i el foment dels hàbits culturals al territori, i alhora facilitar que els i les professionals assistents a la fira puguin veure els espectacles en situació real. Gairebé 2.000 escolars de primària i secundària podran gaudir dels espectacles El Blues d’Elles de Queralt Albinyana Blues Trio, Rebobina de la Cia Capgira i La Gran Fuga de Woodbeats, així com dels showcases de Sara Terraza, Magalí Datzira, Saphie Wells, Esther, La Maria i La Prenda Roja.

Respecte al Programa Professional, la FiM Vila-seca ha augmentat un 35% de professionals acreditats, sumant gairebé mig miler de professionals que assistiran a les activitats programades. Del 4 al 6 de maig, s’hi celebraran més de 20 activitats adreçades al públic professional que inclouen una selecció acurada de showcases i espectacles musicals, amb un nombre destacat d’estrenes i novetats. A més, compta amb reunions ràpides, pitchings, mentories exprés, espais de networking i totes les facilitats de l’Àrea PRO del Castell de Vila-seca. Aquesta edició estrena la Jornada Catalan Arts per a Professionals Emergents, un programa específic adreçat a professionals emergents del sector de la música, especialment mànagers, bookers i estudiants de gestió musical. L’activitat s’organitza de la mà de l’Àrea de Mercats de l’ICEC,  sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts. Amb l’objectiu de promoure vocacions professionals, la proposta ofereix un acompanyament a les persones que s’han iniciat recentment o es volen iniciar en el sector. Les activitats inclouen mentories amb professionals de trajectòria, una taula d’experiències amb joves mànagers i reunions ràpides de matchmaking amb grups i artistes emergents.

La FiM també acollirà la trobada semestral de Programa.cat. El Departament de Cultura i les quatre diputacions catalanes organitzen semestralment una trobada de responsables i personal tècnic de programació municipal on s’ofereix informació d’interès per a les programacions i es presenten els espectacles i concerts recomanats pels grups de treball d’arts escèniques, música i espectacles familiars de la Comissió Assessora de Programa.cat.