La Fira de circ al carrer de La Bisbal proposa més espectacles que mai a la 15a edició

S'hi podran veure un total de 125 actuacions del 16 al 18 de juliol

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal que tindrà lloc els propers 16, 17 i 18 de juliol, presenta més espectacles que mai en la seva quinzena edició. En total, entre els de la pròpia fira i els de L’activitat paral·lela de Firabar
-espectacles de petit format en diversos bars i terrasses del poble- es podran veure 125 actuacions en un sol cap de setmana. Avui s’ha presentat la programació, que es pot consultar al web de la fira www.firadecirc.org, caracteritzada com sempre per la ?innovació, L’originalitat i L’energia?, segons ha explicat el portaveu de L’associació Fira de Circ, Dani Varela.

En aquesta edició, s’ha decidit repetir més els espectacles i celebrar més actuacions simultànies, sobretot a les hores de més afluència, per evitar la saturació de públic degut a la massiva assistència en alguns espais com ha succeït en edicions anteriors.

La Fira de Circ al Carrer de la Bisbal, organitzada per L’associació Fira de Circ al Carrer de la Bisbal D’Empordà i L’Ajuntament de la Bisbal, és un dels festivals de circ més importants que se celebra a Catalunya. L’any passat va convocar 30.000 persones a la població baixempordanesa en un cap de setmana.

Durant aquests anys, la fira ha anat creixent en espectacles i en públic i s’ha convertit en un referent a Catalunya i també a nivell internacional, malgrat el caràcter amateur i proper que es vol mantenir a nivell D’organització. ?És una sort fer una fira amb aquesta qualitat’, ha assegurat Varela. I és que des de fa quatre anys, la fira té el mateix pressupost (103.000 euros) però gràcies a L’esforç de les companyies i de L’organització aquest esdeveniment ha continuat creixent. Amb tot, Dani Varela ha fet una crida al públic i a les institucions davant de L’actual conjuntura econòmica per mantenir el pressupost de la fira, que es podria veure amenaçat en properes edicions. ?No farem ni un pas enrere?, ha afirmat el portaveu del festival.

A la Fira de Circ de la Bisbal es poden veure companyies que difícilment actuen a Catalunya i els espectacles més novedosos. De L’edició D’aquest any destaquen els australians This Side Up, que protagonitzaran L’espectacle de clausura; els ucraïnesos Mimirichi; la reconeguda clown catalana Alba Sarraute; els performers bisbalencs Factoria dels Núvols o L’espectacle electroitinerant Meneo, un artista que fa música amb una Gameboy descobert pels organitzadors al Sónar de L’any passat. La Fira s’iniciarà divendres 16 amb el tradicional espectacle musical itinerant que aquest any anirà a càrrec D’Always Drinking Marching Band.

Etiquetes:
, , ,