La fira de circ Trapezi 2015 amplia les seves activitats professionals

Amb l’objectiu de posicionar-se com a cita anual de referència pels programadors de circ, estrena el seu punt de trobada pels professionals

Més enllà de ser un festival d’exhibició, Trapezi és en primer lloc el mercat estratègic de les arts del circ a Catalunya, la seva principal plataforma de contractació. Després de duplicar la xifra de programadors en l’edició passada, Trapezi es proposa superar-se i s’està consolidant com la fira de referència del sector a tot l’Estat, a més del punt de trobada ineludible pels professionals interessats. En aquest sentit, Trapezi compta aquest any amb l’àrea de professionals iniciada la passada edició com a lloc de trobada i d’intercanvi per al sector i per a tots els professionals del circ de Catalunya.

En aquesta edició, les activitats dedicades als professionals amplien un dia més la seva programació passant d’una a dues jornades -divendres 8 i dissabte 9 de maig-, en les quals els professionals podran gaudir de trobades, xerrades, presentacions i una mostra dels espectacles que preparen dues companyies. En aquesta edició 2015 s’ha buscat un nou lloc on realitzar les activitats, cèntric, acollidor i preparat tècnicament. El nou emplaçament serà La Sala del Castell, edifici històric situat a la plaça del Castell de Reus, que disposa de dues grans sales.

Els artistes i companyies que actuen al Trapezi 2015 podran exposar els seus materials de difusió en aquest espai, i l’APCC -Associació de Professionals de Circ de Catalunya- hi tindrà un punt d’informació fix, amb materials dels seus associats.

En l’àmbit professional tindrà lloc l’activitat Dóna’m una pista, que consisteix en dues presentacions de work in progress per a professionals de dues de les companyies catalanes que actualment estan concentrades en la seva internacionalització: DulceDuca i la Companyia Eia. Així, el Trapezi ofereix als professionals un primer tast de projectes que s’estan coent a casa nostra. La malabarista portuguesa instal·lada a Catalunya Dulce Duca, a més, farà residència durant una setmana a Reus, en una primera experiència del festival en aquest àmbit que espera repetir i ampliar en properes edicions.

Les companyies que estan iniciant un projecte troben així suport a Reus, ja sigui en forma de residències, coproduccions o preestrenes. A més a més, Reus treballa i col·labora amb altres centres especialitzats, com l’Estruch de Sabadell, que presentarà dissabte 9 el seu nou espai de residència – creació, La Vela de Ca l’Estruch.

A part de la programació de la Fira i les activitats professionals, Trapezi ha preparat una sèrie d’activitats paral·leles adreçades al públic general. La primera és un taller d’espectadors on el públic de Trapezi pot conèixer alguns dels artistes i reflexionar sobre què és el circ contemporani. Una segona proposta és una exposició fotogràfica que es podrà veure a partir del 27 d’abril, i sota el nom 1 dia de Trapezi recull diferents instantànies captades per quatre fotoperiodistes catalans durant la darrera edició de la Fira. En total, es mostraran  44 instantànies captades per Miquel Anglarill, Agustí Carbonell, Guillermina Puig i Salvador Sansuan.