La Fira de música al carrer de Vila-seca tanca graella

En l'edició d'enguany es podrà gaudir de 42 actuacions

Eric Fuentes & El mal (indie rock), Mark Ayza & DJ Helios (hip hop funk) i Riu (folk) són alguns dels 42 noms que configuren el cartell definitiu de la 12a FiM. Del 6 al 8 de maig i sobre 6 escenaris i carrers, tots ells conformaran la banda sonora de la Fira de música al carrer de Vila-seca 2011.

Entre ells també hi seran el pop-rock absurd i retòric D’Obeses, la psicodèlia grunge electrònica de The transistor arkestra, el pop conceptual de Pills to purge Melancholy i la reinvenció indie folk que Saltamartí fa dels poemes de Joan Brossa. Il xef malatesta presentarà la seva electroacústica reggae, la formació francesa L’Herbe Folle el seu sofisticat projecte de músiques del món i els Soulchoir Bcn posaran la nota gospel a una Fira que busca, ara més que mai, la diversitat D’estils.

Guillamino serà L’estrella en la secció infantil/familiar, tot presentant una de les propostes més ben acollides del SonarKids passat. En L’apartat itinerant hi trobem el grup balear Botifanfarrons, els barcelonins La Fanfarria Contratempo, els francesos Houba, la banda local Txaranga Bandtocats i la comparsa Batek Batukada.

Aquestes confirmacions s’afegeixen a les prèviament anunciades -inclosa la presentació amb els Love of Lesbian deconstruïts el 29 d’abril a la sala Zero de Tarragona. Fes clic aquí per a descarregar-te el llistat definitiu de participants.

Una cloenda única: Èxits {pop}ulars

En un altre esdeveniment de caire innovador, la cloenda de la FiM tindrà forma de co-producció amb L’Aula de Música Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya. La particularitat d’aquest espectacle és que estarà coordinat pel Carles Belda i El conjunt Badabadoc, i en ell es reinterpretaran peces clàssiques d’ska, pop i rock del nostre país en clau de música tradicional. Totes elles seran arranjades pel cèlebre especialista Josep Maria Mayol.

En paraules del Kike Bela, director artístic de la FiM: “aquesta producció ?que hem batejat com a Èxits [pop]ulars- vol cloure amb una joia inèdita que representa en sí mateixa l’esperit de recerca de noves tendencies i fòrmules musicals que caracteritzen a la Fira”.