LA FIRA DE MÚSICA AL CARRER APOSTA PER LA MÚSICA DEL PAÍS I PER LES ARRELS

La Fira de música al carrer de Vilaseca arriba aquest cap de setmana a la seva desena edició

Enguany la Fira de Música al Carrer de Vila-seca fa una mirada a les seves arrels i inverteix en un eix temàtic principal que el torna a L’esperit de la 1ª edició. Aquest eix temàtic no podria ésser un altre que L’emergància creativa. A diferència de les últimes edicions, la Fira aposta més que mai per mostrar els grups més interessants, joves amb gran potencial de creixement i D’èxit entre el públic, en un mercat àvid de nous valors i creacions noves.
Entre la programació cal destacar Tazzuff, un projecte que barreja tradició folk i l’ambient de diferents escoles musicals amb la música de ball; la proposta que revisa la música de les dones de la nova cançó (amb intèrprets de luxe D’altres formacions com Sol i Serena, La Carrau i De Calaix) de Marta Rius i les Noves Dones de la Bella Cançó; o el grup Estramp Jaç, que realitza una interessant exploració de la música D’arrel catalana incorporant-li una visió contemporània i jazzística. En L’estil ona laietana i amb intèrprets i compositors de luxe com Marcel Casellas o Quico Samsó.

D’altra banda, la presència del reconegut cantautor Roger Mas, presentant per última vegada en concert el seu millor disc en català de l’any segons la crítica musical dels premis Enderrock 2009, ?Les cançons tel·lúriques’, demostra que la Fira aposta per ajuntar la qualitat amb la innovació musical en el terreny de la música D’arrel. En aquest cas, Roger Mas farà que el públic de Vila-seca gaudeixi diumenge D’una vetllada realment especial.

Finalment, i també continuant amb la dinàmica de la innovació en el terreny folk, la Fira mostrarà algunes de les noves propostes catalanes i de les Illes Balears que porten més enllà la música tradicional i/o folk donant-li una volta més contemporània. Aquest és el cas, per exemple, dels Oliva Trencada o El Petit de Cal Eril, entre D’altres.

Etiquetes: