La Fira de Música al carrer de Vila-seca clou la seva 12a edició

Tot i afectada per la intensa borrasca de dissabte, la FiM 2011 va mantenir L' afluència de públic i programadors

L’organització de la Fira de Música al carrer de Vila-seca valora molt positivament el que ha estat la dotzena edició de l’esdeveniment. Han estat 45 actuacions de més de 350 músics, 200 programadors inscrits i 18.000 assistents.

Tot i que la intensa borrasca de dissabte va obligar a fer modificacions a la programació, un esforç de l’equip organitzador va permetre que deu concerts es reprogramessin en temps rècord a diferents espais, mantenint l’horari inicial amb un marge màxim de 45 minuts de retard. Malauradament 3 dels 22 espectacles previstos per dissabte van ser cancel·lats per garantir la seguretat dels assistents. Així Bongo Botrako, Yacine & The Oriental Groove i els Very Pomelo van suspendre les seves actuacions, programades a un Parc de la Formiga severament afectat per la pluja. L’activitat a les xarxes socials es va incrementar gradualment a mesura que totes les modificacions es comunicaven via Facebook, Twitter i la pàgina web de la FiM. En una nota positiva, Joan Ramon Planell, membre dels Love of Lesbian, va oferir una sessió DJ per sorpresa ben entrada la matinada.

Més de 200 programadors es van inscriure enguany a la Fira, que va programar diferents activitats destinades per a ells. Així, des de la Jornada tècnica celebrada divendres fins a les diferents trobades informals, els professionals del sector van trobar el seu espai dins d’una afluència de públic que en el moment de finalitzar la Fira ja s’havia estimat al voltant de les 18.000 persones.

Aquesta assistència es va repartir uniformement per espais i gèneres. L’Auditori Josep Carreras es va omplir repetidament als concerts de Celeste Alías (jazz), Rosa Sánchez (cançó mexicana) i un Marc Ayza (electrònica) que inicialment estava previst per un espai exterior. L’escenari l’Oficina va convertir-se en un punt de referència als concerts de Fiera (punk alternatiu) i Obeses (rock) divendres, mentre que dissabte van ser Pau Vallvé (rock), i Inspira (indie) els qui van acaparar l’atenció del públic. Tot i això, els concerts amb més assistència van ser el de Cathy Claret amb Raimundo Amador (Rumba) i Mazoni (Pop-rock), ambdós celebrats divendres al Parc de la Formiga.

Va ser precisament allà on diumenge es va cloure la 12a FiM, amb un espectacle experimental en el que el Carles Belda amb el seu conjunt van presentar  grans clàssics de la Cançó i del Pop-Rock català en clau de música tradicional. Reinventant peces clàssiques de Sau, Marina Rossell, Lluís Llach o Sangtraït, van estar acompanyats de membres de L’Aula de Música Tradicional i Popular de la Generalitat de Catalunya (AMTP).

Etiquetes:
,