La Fira del Llibre Ebrenc promou un lobby amb llibreters ebrencs

Format per la mateixa Fira i tres de les llibreries ebrenques més dinàmiques: Bassa de Móra d’Ebre, Serret de Vall-de-roures i la 2 de Viladrich de Tortosa

Aquest mes d’octubre s’inicia la primera activitat d’un nou projecte de difusió del món del llibre impulsat per la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre. Es tracta de la creació d’un grup de treball format per la mateixa Fira i tres de les llibreries ebrenques més dinàmiques: Bassa de Móra d’Ebre, Serret de Vall-de-roures i la 2 de Viladrich de Tortosa. L’objectiu és treballar plegats per aprofitar qualsevol oportunitat que aparegui i promocionar plegats el món del llibre en llengua catalana a les comarques de la Ribera d’Ebre, Baix Ebre, Terra Alta, Montsià, Baix Cinca, Matarranya, Ports i Maestrat i també fora.
La primera activitat es realitzarà els dies 4 i 5 d’octubre amb la triple presentació del llibre «Kubala» del periodista Frederic Porta, editat per Edicions Saldonar. L’objectiu és realitzar dues o tres presentacions amb autors/es coneguts o de llibres que per un motiu o altre tenen una repercussió especial, i convidar-los que visitin les tres llibreries en un sol cap de setmana, i gaudeixin també dels aspectes socioculturals d’aquestes comarques. Amb això s’aconsegueix unificar la promoció i guanyar repercussió social i mediàtica, fomentar els visitants, vendre més llibres i guanyar més lectors.
A partir d’ara aquest lobby anirà fent reunions de treball en què s’analitzaran més possibilitats, com són la cerca d’ajuts econòmics, la possibilitat d’assistir a fires i organitzar activitats especials de promoció conjuntament tant a les comarques de l’àmbit de la Fira com arreu de Catalunya, i les comarques de la Franja de Ponent i el País Valencià. El grup de treball està obert a noves incorporacions com ara llibreries, entitats culturals que editen llibres, etc., que vulguin seguir la dinàmica encetada i els objectius fixats.