La fira d’ocupació juvenil TreballemGI vehicula 300 ofertes de feina en un dia

Hi han participat uns 400 joves

Redacció.- Avui ha tingut lloc la 6a edició de la Fira d’Ocupació Juvenil TreballemGi, amb 53 empreses participants, que han ofert unes 300 ofertes de feina als més de 400 joves inscrits. La fira és un esdeveniment dedicat a la inserció laboral dels joves que, per segona vegada, es realitza en format de fira virtual. La fira encara estarà activa durant una setmana i encara es poden incrementar les xifres de contactes i acords laborals.

Durant tot el dia, els joves inscrits han pogut conèixer les empreses participants gràcies als vídeos de presentació, així com apuntar-se a les ofertes de feina i fer entrevistes laborals.

També les empreses participants han pogut accedir a les sessions informatives sobre els ajuts a la contractació del PICE i els ajuts a la contractació del SOC.

En quant a les ofertes laborals, els joves han trobat nombroses ofertes de treball corresponents a una trentena de perfils laborals diferents del camp de les activitats físiques i esportives, l’administració i gestió, l’arquitectura i enginyeria, el comerç,

l’edificació i l’obra civil, l’educació, l’electricitat i electrònica, la mecànica i soldadura, l’hostaleria i turisme, la imatge personal, la informàtica, la instal·lació i el manteniment, la logística i gestió de magatzems, recepcionistes, la sanitat, i el transport.

A la darrera edició, també en format virtual degut a les restriccions Covid, hi van participar 542 inscrits i hi van haver 176 ofertes de feina que van oferir 36 empreses participants. Enguany s’han superat les empreses participants, que han estat 55 empreses.

Cal recordar que les edicions anteriors es van poder celebrar en format presencial, l’any 2018 a Girona, a Blanes, Figueres i l’any 2019 a Girona. En aquestes edicions presencials es va comptar amb més de 2.428 assistents, 184 empreses amb 498 ofertes.  S’han format 4.900 joves en el programa PICE de la Cambra de Comerç de Girona al llarg d’aquest anys.

El programa de la jornada ha començat a les 9 h del matí amb la inauguració a càrrec de Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona. Fàbrega ha animat als joves a participar a la fira, molt ben rebuda per les empreses, que sovint tenen problemes a trobar determinats perfils.

A les 10 h del matí, Abel Cifuentes, consultor d’imatge i facilitador d’equips, ha impartit la sessió “Ara, les entrevistes per Whatsapp!”, i posteriorment a les 11.30 h, ell mateix ha fet la ponència “No tinc experiència, no tinc edat, no tinc oportunitats”. A continuació, a la 1h, Núria Sanllehí, orientadora professional de la UdG, ha parlat de com treure el màxim rendiment a Linkedin a l’hora de buscar feina. Per la seva banda Dolors Ruiz, formadora i propietària de Lola Digital, a les 15 h, ha explicat com fer el currículum amb Canva. I finalment, Núria Sanllehí, a les 16:30 h, ha impartit la sessió “No busquis feina, troba-la!”.

Entre les més de cinquanta empreses expositores s’hi pot trobar Alter Ego Web Services, Ascensors Serra, Axxon, Ayach Logistica, Buch 1900 SL, Carrefour, Caula Aliments, Centinel Universal, Costa Brava Mediterranean Foods, Dibosch, Escubedo Connexion Sistems, Eurofirms, Formar-te, Friselva, Frit Ravich, Fundació Adecco, Fundació Ramon Noguera, Fustech, GM Food, Grup Altimir, Grup Morera, Helena Jornet Finques, Hotel Xaine Park, Iglésies Associats, Konig, Mapfre, Marlex People ETT SLU, Marsol Hotels, Masoliver Group, Mineralia, Nestlé, Oxford, PdePa Bakery, Productos Concentrol, Puratos, Reale Figueres, Samba Hotels, Sistemes Informàtics Icon, Tavil, Tecnic, Werkhaus Sl SCS (Bauhaus), i Wow! Startups. També tindran estand propi la Cambra de Comerç de Girona, la Diputació de Girona, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i la Universitat de Girona.

La Fira està organitzada per la Cambra de Comerç de Girona en el marc del Programa PICE, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona i del Servei d’Ocupació de Catalunya, i està finançada pel Fons Social Europeu, el Ministerio de Empleo en el marc del Programa Operativo de Empleo Juvenil i les Cambres de Comerç.