La Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, FIMAG'15, consolida la seva fórmula i concentrará en un cap de setmana actuacions de grans noms de la màgia

Alguns dels mags més aclamats del moment, premiats internacionalment, actuaran a la Gala Internacional, amb un cartell encapçalat pel jove Shin Lim (USA), que arriba per primer cop a Catalunya

La quarta edició del FIMAG, la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, aplegará del 5 al 7 de juny un total de 120 funcions de 40 artistes diferents i esdevindrà la major concentració de mags i activitats vinculades a l’il·lusionisme que s’ha fet mai a Catalunya. 

La Fira manté la fórmula de les darreres edicions: un ampli programa amb actuacions als carrers i places de la Vila combinat amb la presentació d’espectacles en espais tancats d’alguns del mags de més prestigi del moment. En aquest sentit s’ha apostat per incrementar la presència d’artistes estrangers i, enguany, es podran veure els trucs de mags com ara Shin Lim, provinent dels Estats Units i de tan sols 21 anys; Héctor Mancha, seleccionat per ser a la trobada d’enguany del FISM (Federació Internacional de les Societats Màgiques); Miguel Ángel Gea, possiblement el mag numismàtic més reconegut del món; Arturo Dupén, primer Premi Nacional de Màgia d’Aprop i Invenció; o els francesos Kenris&Aurelia, amb diversos reconeixements europeus.

Els dos espectacles principals del FIMAG, agrupats sota l’epígraf de La Gran Màgia, es podran veure a l’Espai Ter i són la Gala Internacional (dissabte 6 juny, 22h) on, a més de Shin Lim, Héctor Mancha i Kenris&Aurelia hi actuaran Raúl Alegría i Jaime Figueroa. El català Enric Magoo, director del Festival de Màgia de Badalona, presentarà la Gala i rebrà el Premi FIMAG’15 per a la seva trajectòria. L’endemà, el diumenge dia 7, Mag Lari presentarà al mateix escenari la seva última creació, Lari Poppins. Un espectacle per a tots els públics amb màgia, música i sobretot molt d’humor. 

Però al carrer és on es viurà el pols de la Fira. Durant tot el cap de setmana, sota el nom de Viu la màgia al carrer i als palaus, hi haurà actuacions simultànies gratuïtes als carrers i places del centre de la Vila en una marató de 15 hores ininterrompudes el dissabte, i 12 el diumenge. Serà una ocasió única per submergir-se al món de l’il·lusionisme ja que s’hi podran veure espectacles de finds a 15 disciplines de màgia com ara el mentalisme, robatori escènic (pickpocket), màgia d’aprop… o d’arts afins a la màgia com ara la ventrilòquia, globusflèxia, màgia-clown… Aquestes actuacions es complementen amb un mercat de parades amb articles relacionats amb la màgia, un mercat amb rulots amb menjar (food trucks) i una exposició dedicada a Enric Magoo.

La Fira vol posicionar-se també com un punt de trobada per a programadors i professionals, per això engega un nou projecte, el FIMAGpro. Es tracta d’un espai d’accés amb acreditació al Convent dels Agustins, que vol fomentar la contractació comercial i ser un escenari on els mags professionals i els experts puguin intercanviar coneixement i establir contactes.