Presentació de la Fira Orígens 2014

Joan Roca de El Celler de Can Roca, Victor Trochi de Les Magnòlies, Fina Puigdevall i Pere Planagumà de Les Cols o Marc Gascons de Els Tinars, seran alguns dels protagonistes de l’Aula de Cuina

Reconeguts cuiners i productors oferiran sessions de cuina en directe els protagonistes seran els productes de qualitat. El VOL Espai Gastronòmic de Girona ha acollit aquest dilluns la presentació del programa d’activitats de la tercera edició de la Fira Orígens que se celebrarà el 15 i 16 de novembre a Olot.

Pep Palau –de l’empresa organitzadora– ha destacat que aquesta tercera edició compta amb diverses novetats i amb un cartell de luxe amb nombrosos xefs amb estrella Michelin. És el cas de Joan Roca (El Celler de Can Roca), Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols), Marc Gascons (Els Tinars), Jordi Juncà (Ca l’Enric) o Javier Cabrera (Els Brancs), entre d’altres.

Palau ha presentat el programa d’activitats i les novetats que presenta l’edició d’enguany. La fira comptarà amb un nou espai dedicat a l’Street Food on s’hi trobaran diverses propostes amb menjar de carrer. Hi seran presents Butifarring, La Fageda o Natrus, entre d’altres. Una altra de les novetats destacades és el nou Concurs d’Allioli Orígens que se celebrarà el diumenge a l’Aula de Tast. També tindran premis el millor estand i el millor producte de la fira els quals seran decidits per un jurat format per experts de diferents àmbits.

Pel que fa al programa de la Fira Orígens, les activitats es repartiran en tres espais: L’aula de cuina oferirà demostracions de cuina en directe. L’aula de tast, espai reservat per a les activitats dels expositors, oferirà tastos i maridatges dels productes amb distintius de qualitat presents a la fira. Els més petits també disposaran del seu espai on es sentiran protagonistes de la fira. L’aula dels nens acollirà, tant dissabte com diumenge, tallers entorn la fruita, el pa, la xocolata i les amanides.

El preu de l’entrada és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar el visitant també podrà comprar directament al productor. El aquesta tercera edició l’horari de la fira s’amplia el dissabte, s’obrirà a les 10 del matí i es tancarà a les 9 del vespre. El diumenge l’horari serà de les 10 a les 8 del vespre.