La Fira Trapezi de Reus s’inicia el dijous 8 de maig amb DOMUS, un cabaret amb la intervenció d’Hotel iocandi, Duo Laos i Atempo Circ

4 dies d’intensa programació amb 12 propostes internacionals, 21 de nacionals i 3 de la resta de l’estat

Trapezi, Fira del Circ de Catalunya, obrirà les seves portes el proper 8 de maig amb el cabaret d’obertura DOMUS, un tast de tres de les companyies programades en aquesta divuitena edició: Hotel iocandi, Duo Laos i Atempo Circ. Piero Steiner serà l’encarregat de presentar aquest cabaret inaugural sota la direcció de Jorge Albuerne al Parc de Sant Jordi. La Fira, que s’allargarà fins al diumenge 11, compta amb una intensa programació que inclou 12 espectacles internacionals, 21 de nacionals i 3 de la resta de l’estat. Places, carrers, teatres i veles de la capital del Baix Camp acolliran els espectacles de 37 companyies procedents de França, Bèlgica, Canadà, Noruega, Eslovàquia, Itàlia, Marroc, Argentina, Brasil, Xile, Espanya i Catalunya que oferiran al públic més de 80 representacions de les seves produccions més recents, centrades en diferents tècniques i disciplines i que destaquen per la transversalitat de llenguatges.

Trapezi 2014 fa una clara aposta pels artistes emergents, la nova creació i l’experimentació. La transversalitat i la convivència de llenguatges, l’aposta per altres disciplines com la dansa o les arts plàstiques, noves tendències i estètiques en la posada en escena, així com la innovació i el risc, són els valors principals que caracteritzen la programació. Aquests han estat els criteris que ha seguit l’actual direcció artística, liderada per Jordi Gaspar, amb el convenciment que les companyies emergents, així com la qualitat, la novetat i la varietat de formats (vela, sala, carrer, cabaret, itinerants) faciliten la projecció internacional i estatal del circ català.

L’aposta per la internacionalització del circ català i del Trapezi es visualitza aquest any amb la implicació d’organismes institucionals i l’accés a xarxes europees com ara CircusNext (suport a la creació), Autopistas (suport a gires d’espectacles de Quebec, Amèrica del Nord, països nòrdics, França i Catalunya) o Camins Emergents (xarxa transpirinenca de companyies emergents). També s’ha apostat per convocar a Reus programadors catalans, espanyols i estrangers al voltant d’un espai de trobada de professionals el dissabte 10, que facilitarà el contacte entre les companyies actuants i possibles compradors o finançadors dels espectacles. Un espai on l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APPC) gestionarà un punt d’informació amb tot el catàleg de propostes artístiques de les companyies de circ del país, on es presentarà la nova web circcat.cat. Dins d’aquesta trobada , comptarem també amb la presentació del projecte internacional Autopistas Circus Dissamination per part de l’Institut Ramon Llull i un col—loqui sobre la dramatúrgia en el circ.