La Fornal D’Espectacles i la Cia. Mov-i-ments guanyen la 2ª Beca Innovació en Cultura Popular

Una proposta nascuda d'una rondalla recollida per Mossèn Antoni Maria Alcover

Els mallorquins la Fornal D’Espectacles i la Companyia Mov-i-ments han estat escollits com a guanyadors de la segona edició de la Beca Innovació en Cultura Popular per la seva proposta de L’espectacle ‘L’amor de les tres taronges’. Una beca adreçada a la producció i exhibició D’espectacles de cultura popular i amb l’objectiu d’impulsar la creació de nous espectacles basats en la cultura popular, moderns, actuals, atractius per al públic i capaços de crear sinèrgies amb diferents llenguatges artístics, com les arts plàstiques, la música, el circ, la literatura o els museus.
L’amor de les tres taronges forma part de l’aplec de rondalles mallorquines recollides per Mossèn Antoni Maria Alcover. La proposta de la Fornal D’Espectacles i la Cia. Mov-i-ments ha sigut la de crear un espectacle basat en aquesta rondalla on es combina la narració, el gest i el teatre de titelles. L’objectiu és proposar un viatge pel llenguatge del gest com a eix central, però apostant a l’hora per la modernitat. La Fornal, que des dels seus inicis ha tingut predilecció per L’escenificació de rondalles, va escollir la de ‘L’amor de les tres taronges’, per tractar-se D’una de les rondalles més universals (coneguda a tota la Mediterrània i amb el seu origen a Àsia). Per embarcar-se en aquesta aventura han escollit com a companys de viatge a la Cia. Mov-i-ments, amb L’objectiu que aquest formació (nascuda per tal de divulgar el concepte del teatre visual), desenvolupés la vessant D’espectacle i reforcés la partitura visual.
El jurat de la beca, integrat per David Ibáñez, director artístic de la Fira Mediterrània de Manresa; Bienve Moya, Premi Nacional de Cultura Popular; Jaume Cruset, tècnic de Cultura Ajuntament de Girona; Manel Vilanova, de Xarxateatre, i Carme Jariod, coordinadora pedagògica de L’Escola de la Festa del Campus de Cultura Popular; ha tingut en compte L’interès artístic i cultural, la qualitat, la viabilitat econòmica i, la tècnica del projecte presentat per elegir el guanyador de la beca dotada amb 5.000 ?.  
Etiquetes:
,