"La Fortuna de Sílvia" del TNC obre la programació 2017 del Teatre Clavé de Tordera

Passat el Nadal i amb l’ini del 2017, el Teatre Clavé encetarà una nova programació que s’allargarà fins el mes de maig.

Redacció.- Obrirà la programació l’espectacle “La Fortuna de Sílvia, un text de Josep Maria de Sagarra amb segell del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) encapçalat per l’actriu Laura Conejero i amb un repartiment en què també hi figuren en Pep Munné, l’Anna Alarcón, la Muntsa Alcañiz, l’Albert Baró i la Berta Giraut. Una proposta de teatre emmarcada en l’Europa de la Segona Guerra Mundial que arribarà a Tordera el 22 de gener de la mà de Teatres en Xarxa, una agrupació de teatres – entre ells el Teatre Clavé- que promouen la gira de l’espectacle per diversos municipis de Catalunya.

Dies abans, amb la intenció d’aprofundir en l’espectacle i en el text de Sagarra, el director del TNC, Xavier Albertí; i el director de “La fortuna de Sílvia”, Jordi Prat i Coll, oferiran una xerrada oberta al públic en el si del Teatre Clavé. Serà el 17 de gener a les 19h a l’Auditori d’aquest equipament cultural.

L’altra gran proposta del cicle de teatre és “Revolta de bruixes”, un text de Josep Maria Benet i Jornet interpretat per La Kompanyia Lliure. L’espectacle, produït pel Teatre Lliure, narra tot allò que els succeeix a les sis dones encarregades de la brigada de neteja d’un despatx i el vigilant del local. La gira de “Revolta de bruixes” impulsada també per Teatres en Xarxa, farà parada al Teatre Clavé de Tordera el diumenge 12 de març, com a activitat relacionada amb el Dia Internacional de la Dona.

En l’àmbit de la música, destaca el concert titulat “Vivències” encapçalat pel guitarrista i compositor Diego Cortes. Després de recórrer escenaris d’arreu del món – des d’Argentina fins a Rússia passant per Xile, Mèxic i diversos països europeus-, el 12 de febrer presenta un nou espectacle al lloc que l’ha vist créixer: Tordera. I també en música i dansa, de la mà de l’associació La Nostra Dansa, el Teatre Clavé rebrà la visita del grup de danses tradicionals del País Basc Etorkizuna que, en un espectacle titulat “Lanabesak”, mostrarà a través de diverses coreografies escenes dels oficis que han gaudit de més tradició a la seva terra.

La programació per a públic adult es completa amb l’espectacle de producció pròpia “Prismes/Miralls/Bertrana”que s’estrenarà el 26 de març en el si de la commemoració dels 150 anys del naixement de l’escriptor Prudenci Bertrana.

Espectacles per als més petits
Per als més petits, el cicle familiar proposa tres espectacles molt diferents entre ells. D’una banda, la màgia de Melanie a “Amazing”, dirigit pel Mag Lari; d’una altra banda, les titlles de l’Estaquirot Teatre a l’espectacle “En Jan Totlifan”; i finalment, “Concertino”, un concert de música barroca per a infants d’entre 1 i 5 anys. El cicle familiar es completa amb la projecció de dues pel·lícules d’animació: “El Petit Príncep”, basat en el conte d’Antoine Saint-Éxupery; i “Buscant la Dory”, de Pixar / Walt Disney.

Venda d’entrades i abonaments
Mentre que la venda d’entrades per”La Fortuna de Sílvia ja està oberta, per la resta d’espectacles de la programació el període de venda d’entrades i abonaments s’iniciarà el 18 de gener tant a les taquilles del Teatre Clavé com al web www.entrades.teatreclave.cat