Revela’t 2024

La fotògrafa Cristina de Middel serà l’homenatjada al Revela’t 2024

El festival internacional de fotografia analògica se celebrarà del 18 de maig al 16 de juny

Redacció.- La 12a edició del festival Revela’t, el primer festival de fotografia analògica del món, se celebrarà a Vilassar de Dalt del 18 de maig al 16 de juny. El festival, que compta amb gran reconeixement a escala global, acollirà vint-i-cinc exposicions de reconeguts fotògrafs d’arreu del món, així com d’altres activitats complementàries relacionades amb el món de la fotografia.

Un any més, el Revela’t esdevindrà un espai de trobada, de pensament i creació per als aficionats de la fotografia i l’art en general. Enguany el festival girarà entorn al concepte “Identity”, la identitat entesa com un tema ampli, complex i polièdric, emfatitzant en la importància de la convergència de múltiples prismes per deixar enrere les limitacions imposades pels rols i prejudicis del passat. Una celebració de la diversitat i una afirmació d’allò universal que ens connecta. El Revela’t pretén ampliar aquesta idea i representar-la des de perspectives actualitzades.

El festival s’allarga dues setmanes més que en anteriors edicions i el que abans era el Main Weekend es transforma en la Main Week amb conferències, un laboratori, un market fotogràfic, tallers, presentacions de fotollibres i activitats professionals i familiars durant tota una setmana del 20 al 26 de maig.

Cristina de Middel

El Revela’t 2024 acollirà “Cartas al Director”, una gran exposició retrospectiva dels últims treballs de Cristina de Middel, l’autora homenatjada de la dotzena edició del festival. De Middel és una fotògrafa documental i artista alacantina guanyadora del Premio Nacional de Fotografia al 2017 i presidenta de la reputada agència Magnum des de 2022. La retrospectiva comptarà amb extractes de les exposicions “Gentlemen’s Club”, sobre la prostitució des de la perspectiva dels clients per posar de manifest les diferències culturals i secrets globals que envolten aquesta indústria; “Journey to the Center”, una sèrie fotogràfica que reimagina la ruta de migració a través de Mèxic cap a Amèrica Central com una gesta heroica, utilitzant l’estructura i l’atmosfera del clàssic de Jules Verne, “Viatge al Centre de la Terra”; i “The Kabuler”, una col·laboració amb el també membre de Magnum Lorenzo Meloni, que explora el retorn dels talibans al poder a Afganistan després de la retirada de les tropes estrangeres.

El dia 24 de maig, durant la Main Week, se celebrarà l’acte d’homenatge a Cristina de Middel amb la presència de l’autora i un debat sobre la seva obra. Es donaran més detalls sobre aquest acte pròximament quan es presenti el programa complet del festival.

Un festival pioner i de ressò internacional

El Revela’t és el primer festival de fotografia analògica del món i és conegut internacionalment per la seva programació artística així com per les activitats professionals. Des de 2012, s’ha convertit en un punt de trobada i networking entre apassionats de la fotografia analògica d’arreu del món.

Les convocatòries per participar com a autor al Revela’t cada any reben més sol·licituds. Per exposar al festival s’han rebut 638 projectes de 59 països diferents, el participant més jove tenia 20 anys i el més gran 79. Això suposa un augment del 20% de propostes rebudes. Aquestes dades reflecteixen que la fotografia analògica és una disciplina artística en plena efervescència a nivell global i que interessa a totes les generacions i que el Revela’t és considerat per molts un festival de referència a nivell internacional.

Foto: “Rio de Janeiro-Charles”, “Gentlemen’s club”, 2018. Cristina de Middel / Magnum Photos