La Fundació Vila Casas presenta la nova temporada D’art

Carmen Mariscal, Joan Carles Roca Sans i Alberto Peral en són els protagonistes

El Palau Solterra, espai de fotografia contemporània, acull fins al 12 de setembre de 2010, L’exposició de Carmen Mariscal (Palo Alto, 1968) Two way mirror. Comissariat  per Glòria Bosch, el darrer treball de Mariscal connecta amb L’obra de Lewis Carroll Alicia a través del espejo ,de L’any  1871.  A través de la fotografia, L’escultura i el vídeo, L’artista traça seqüències D’experiències viscudes que contenen elements inherents en L’obra de Carroll. Des de la feminitat i la diferència, i  des de la contemporaneïtat i la diversitat, Carmen Mariscal reivindica un espai de reflexió i D’introspecció, on la memòria, la identitat i la dissociació entre cos i esperit, esdevé L’essència de la seva recerca creativa.

Per la seva banda, Can Mario, presenta dues noves exposicions: D’una banda Joan Carles Roca Sans. Janus Bifront a la cova de L’Apocalipsi i, de L’altra, Un lugar provisional, D’Alberto Peral. Amb una cinquantena D’ escultures en fusta policromada, la mostra de Roca Sans (Barcelona, 1946) reivindica el viatge com a experiència artística i de coneixement, en una sèrie de treballs realitzats per a la mostra. Mitjançant la utilització de diverses tècniques, com ara les artesanals i les digitals, el seu treball convida a un diàleg obert entre la ciència i L’art.

Paral·lelament, a la sala 3 de Can Mario, es duu a terme L’exposició D’ Alberto Peral (Santurce, 1966). Guanyador del Premi D’ Escultura 2009 que atorga la Fundació Vila Casas, Alberto Peral,  forma part D’ una nova generació D’artistes que elaboren un discurs entorn la ?recuperació de L’art’, entès com a espai de reflexió i actuació on els acotats territoris de la creació s’esvaeixen. Un discurs que es recolza en diferents llenguatges que actuen com a vasos comunicants D’una mateixa idea o concepte i que ens remet al pas del temps i la seva sublim infinitud.