La Fundació Collado-Van Hoestenberghe estrena Vida de Lázaro, la seva darrera producció

Ernesto Collado i Nicole Balm s'endinsaran al Temporada Alta en la història del personatge

El festival Temporada Alta presenta el dissabte 23 D’octubre, a la Sala La Planeta, la darrera producció D’Ernesto Collado i Nicole Balm, Vida de Lázaro. La proposta és una incursió a la vida de Lázaro Rozas Lara, nen superdotat, mecànic autodidacta i inventor del primer paraigües plegable? a través del que Nicole Balm, dona del seu temps, desarrelada i en crisis vital permanent, troba una inesperada i íntima connexió amb el seu passat.

Buscant la identitat del seu avi, la performer holandesa Nicole Balm descobreix al Pirineu català un altre personatge: un neo-hipie de 80 anys que viu al bosc, balla despullat pels matins i que mor el 1961 pels trets de la guàrdia civil mentre passa fluorescents de contraban. Llavors inicia una investigació que li duu a conèixer la fascinant vida de Lázaro Rius Tubert, nen superdotat, pioner de L’energia solar i el nudisme, coreògraf, col·laborador de la resistència francesa i gran humanista que va influir en la vida i obra dels mes importants investigadors científics de la primera meitat del segle XX. Malgrat tot aquest home excepcional no surt en els llibres i com molts altres ha quedat en L’oblit. Ara Lázaro camina de nou sobre L’escenari gràcies a aquesta inclassificable creadora amb L’ajuda D’un catedràtic multidisciplinari i un apicultor txec.

Vida de Lázaro es una gran mentida, però això es el de menys. Abans de res es una bona història. En realitat dues. La de Lázaro i la de Nicole, una dona del seu temps, desarrelada i en crisi vital permanent, que troba, buscant a Lázaro, la connexió amb el seu passat.