La Fundació Cuixart comença a caminar

S'obren les portes del taller amb l'exposició 'Cuixart a Palafrugell'

Un dels objectius de la Fundació Cuixart, presentada públicament el passat dijous, és donar aixopluc a noves propostes artístiques i a l’art emergent. Per això mateix, al jardí s’ha ofert un petit espectacle interdisciplinari on la música, la dansa i l’acte de pintar es fusionaven amb la natura. Aquest espectacle, a càrrec de Blum (Pro), ha tancat la presentació oferint-se posteriorment un tastet del cuiner Quim Caselles, del restaurant Casamar.

Des de la seva constitució (1998), els objectius de la Fundació Cuixart, entre molts D’altres, han estat difondre L’obra de Modest Cuixart, fomentar la investigació de L’art català en un context contemporani i promoure artistes emergents. A tots aquests propòsits es suma la iniciativa D’una nova programació que respon a les necessitats de L’actualitat cultural i que prendrà com a escenari la seu palafrugellenca de la Fundació Cuixart.

Continuant amb la tasca iniciada per Modest Cuixart, la Fundació amb seu a Palafrugell es proposa iniciar diverses línies de treball. En primer lloc, L’organització D’exposicions, tant individuals com col·lectives, i la col·laboració amb altres institucions en el muntatge D’exhibicions artístiques. També s’oferiran visites guiades concertades a la Fundació i al taller de L’artista i L’organització de conferències i cicles de debat comptant amb la col·laboració acadèmica. Per nodrir aquest seguit D’activitats, la Fundació programarà esdeveniments als Jardins que inclouran concerts, teatre i espectacles multidisciplinaris, entre D’altres.

Un dels primers actes és L’exposició ?Cuixart a PalafrugelL’ que es presenta al seu taller, amb una selecció D’obres del pintor, entre les quals hi ha una obra inèdita Durant els mesos de juliol i agost, al Jardí Cuixart es portarà a terme un cicle cultural que comptarà amb actuacions de diverses naturaleses artístiques com ara la dansa, la música, el teatre o la perfomance.

Amb aquesta programació la Fundació Cuixart vol contribuir a la dinamització cultural, així com formar part de L’eix cultural de L’Empordà ? Costa Brava i servir, alhora, D’aixopluc de noves propostes i espectacles de creadores i creadors emergents.