La Fundació Cuixart potencia la rellevància del grafitti atorgant la primera edició del premi "El Pinzell de Cuixart" a destacats artistes del Street Art.

Els premiats en aquesta primera edició són J.Loca, Fasim, Zosen Bandido i Kram, artistes de llarga i respectada trajectòria

Demà, 12 de febrer, a les 12h del migdia, es podrà veure als guanyadors d’aquesta edició en plena acció intervenint amb el seu art sobre els llenços d’una gran estructura cúbica que s’instal·larà a la Plaça Can Mario de Palafrugell. 

La Fundació del pintor Modest Cuixart premia la trajectòria artística dels rebels de l’art modern: els protagonistes del Street Art, distingint-los amb el premi “El Pinzell de Cuixart”. Pinzells venerats per l’artista, als que fins i tot dedicava un digne enterrament al jardí del seu taller quan ja no li servien per treballar. 

El Pinzell de Cuixart no és només un premi sinó un projecte en diverses fases. La primera d’elles consisteix en la intervenció d’aquests artistes sobre els llenços de gran format d’una gegantina estructura cúbica que l’empresa AVDrop ha dissenyat per l’ocasió. L’acte serà aquest dijous 12 de febrer, a partir de les 12h. del migdia a la Plaça Can Mario de Palafrugell, quan els artistes començaran a crear de la seva obra en directe. 

En una segona fase, que es realitzarà la propera primavera a Barcelona, es lliurarà a cadascú dels premiats un dels vells pinzells de Cuixart, de mans de la Fundació, en un acte públic, presidit per la gran estructura cúbica que els artistes hauran intervingut, mostrant en un vídeo el procés creatiu. La instal·lació viatjarà per Espanya i Europa mostrant les obres d’aquests artistes, perquè serveixi de invitació a una reflexió sobre el Street Art, la seva tècnica, i la convicció i l’altruisme de seus protagonistes.