La Fundació Joan Miró convida tothom a visitar de franc la col·lecció permanent

La iniciativa forma part de la campanya Apropa?t

Després de la presentació de les 17 obres originals damunt paper cedides en dipòsit per la família Miró, la Fundació Joan Miró posa en marxa la campanya Apropa?t, que convida tothom a visitar de franc la Fundació, tots els dijous, finsal 25 de març, de 5 a 9 del vespre.

Com a  part de la campanya, una sèrie de tres postals circularan per Barcelona. Una de les imatges s’ha seleccionat a partir del concurs ?La teva foto farà la volta al món?, en què hi van participar gairebé 200 persones de tot el món, enviant imatges molt suggeridores.

El concurs es va donar a conèixer a través de xarxes socials: Facebook i Flickr, però també amb informació a L’entrada al museu per potenciar la idea que qualsevol visitant pot ser un dia convidat a participar en una campanya institucional.

La sèrie de postals llança un missatge molt clar que apel·la al públic no especialitzat, presentant-li un Miró més atípic del que se suposa que ja coneix, a partir de tres preguntes:
-Qui és’ amb una foto de Francesc Català-Roca on apareix Miró davant de L’esperança del condemnat a mort (1974)
-De qui és’ amb una reproducció de L’obra Dibuix-collage (1933), una de les peces recentment incorporades, que s’allunya de la imatge que la majoria de gent té de L’obra de Joan Miró.
-On és’ reprodueix la fotografia de Geoffrey Dirat, el guanyador del concurs. L’autor va conèixer la proposta del concurs a través dels papers a L’entrada en la seva primera visita a la Fundació durant les festes de Nadal i, segons les seves paraules, amb la seva foto va voler convidar el públic a agafar la clau per tal de penetrar a L’univers de Joan Miró.

Amb la campanya Apropa?t es vol jugar amb el doble sentit del verb: la xarxa de transports ens hi acosta físicament i la visita a la nova presentació de les sales o L’accés a les xarxes socials ens ajuden a entendre millor Miró i, per tant, a sentir-lo més pròxim.