La Fundació Joan Miró reprèn el Premi Joan Miró (8a edició)

Amb el suport de la Stavros Niarchos Foundation (SNF)

Redacció.- El Premi Joan Miró és un guardó internacional que s’atorga a artistes en una etapa d’èxit inicial de la seva carrera, independentment de la seva edat, gènere o identitat cultural. El guardó s’atorga en reconeixement a l’obra recent d’artistes que mostrin el mateix esperit de recerca, innovació, compromís i llibertat que va caracteritzar la vida i l’obra de Joan Miró.

La Stavros Niarchos Foundation (SNF), una de les principals entitats filantròpiques internacionals del món, col·laborarà amb la Fundació Joan Miró en la vuitena edició del Premi Joan Miró. Aquesta nova etapa del premi segueix la trajectòria de les primeres set edicions, en què diversos artistes internacionals excepcionals, procedents d’Europa, l’Amèrica del Nord, el Pròxim Orient, el nord d’Àfrica i el sud d’Àsia, van rebre el guardó i l’encàrrec de produir noves exposicions a la Fundació Joan Miró per mostrar la seva obra per primer cop a Espanya.

El guanyador de cada edició és escollit per un jurat internacional, integrat per professionals de prestigi reconegut en l’àmbit de la creació contemporània, que té un paper destacat en la proposta i preselecció dels candidats. També es desenvoluparà un projecte educatiu amb estudiants de primària i universitaris per apropar-los a l’art contemporani a través de l’obra dels artistes preseleccionats al llarg del procés. El resultat d’aquest projecte es presentarà als membres del jurat durant la sessió de deliberació.

El Premi Joan Miró, instaurat l’any 2007, es concedeix cada dos anys. En les edicions anteriors, el guardó ha reconegut els artistes Olafur Eliasson (2007), Pipilotti Rist (2009), Mona Hatoum (2011), Roni Horn (2013), Ignasi Aballí (2015), Kader Attia (2017) i Nalini Malani (2019).