La Fundació Lluís Carulla destaca la importància de la formació en el temps d’esplai en la construcció d'una societat cohesionada

Presentació de l'onzena edició dels Premis d'Educació en el Lleure

“La Fundació Lluís Carulla entén que l’educació duta a terme en el temps de lleure és del tot crucial per a la construcció d’una societat cohesionada”. Amb aquestes paraules, el director de l’entitat, Carles Duarte, ha explicat el perquè de l’impuls que la Fundació Lluís Carulla vol donar a la formació dels més joves més enllà de la que reben als centres docents. Ho ha fet en la presentació de l’onzena edició dels Premis d’Educació en el Lleure que atorga l’entitat i que s’ha dut a terme aquest matí a la seu de l’Associació de Joves TEB, al barri del Raval, que va obtenir un dels guardons en l’edició anterior.

En el transcurs de l’acte també han pres la paraula la treballadora de l’Associació de Joves TEB Helena Palau, que ha volgut encoratjar les entitats que comparteixen finalitat amb la seva a presentar candidatures; la presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Núria Ramon, que ha fet referència a la Llei del Voluntariat pendent d’aprovació pel Parlament; i el director general de Joventut del departament de Benestar Social i família de la Generalitat, Antoni Reig, que ha felicitat la Fundació Lluís Carulla per la promoció de l’educació en el lleure ̶”que va creixent, tot consolidant-se i solidificant-se”, ha explicat ̶” i també pel suport que dóna a la llengua i a la cultura del país i que serveix per “enfortir-ne la identitat”. D’altra banda Michael Harram, un dels joves participants en el projecte de l’Associació de Joves TEB que va ser guardonat i que es basa, entre altres aspectes, en un seguit de videoclips que consciencien sobre problemàtiques actuals com la discriminació de les dones, la crisi o els centres d’internament per a estrangers, ha explicat la tasca duta a terme en aquestes pràctiques audiovisuals. Una mostra en forma de rap ha estat projectada com a cloenda de l’acte.

Els Premis d’Educació en el Lleure, que compten amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut i el CNJC, estan destinats a reconèixer projectes, experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure. Els premis consten de sis guardons de 4.000 euros cadascun: quatre destinats a nous projectes i a experiències ja realitzades; un en reconeixement de la trajectòria d’una entitat, que el jurat concedeix amb independència de les propostes presentades, i finalment un guardó a la millor experiència o projecte que estigui fet per joves i/o adreçat a joves, ofert per la Direcció General de Joventut. La dotació total dels premis és de 24.000 euros i el termini de presentació de candidatures s’acaba el dia 10 de desembre.

El jurat de l’edició 2014 estarà format per Carles Barba, Josep Gonzàlez-Agàpito, Rosa Maria Pujol, Núria Ramon, Antoni Reig, Marta Rosàs, Rafa Ruiz de Gauna i Fabián Mohedano.