La Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art inaugura "I per postres’. Hiperpostres" del creatiu Xavier Escribà i el cuiner Pere Arpa

La inauguració tindrà lloc el 16 d’abril a les 19h a l’Espai Eat Art i l’exposició romandrà oberta fins al 31 de maig del 2014

La Fundació LLuís Coromina – Espai Eat Art presenta “… I per postres’ Hiperpostres”, una exposició que mostra el procés com a aprenentatge i com a obra d’art a través del contacte entre el pintor Xavier Escribà i el cuiner Pere Arpa del restaurant Ca l’Arpa, premiat amb una estrella Michelín.

La proposta que dóna origen a” … I per postres’. Hiperpostres” connecta un cop més amb la línia d’exploració iniciada per la Fundació Lluís Coromina – Espai Eat Art al voltant de les hibridacions possibles i utòpiques entre el món de l’art i el menjar. Una fórmula explorada en altres ocasions que continua establint nous vincles i recursos que retroalimenten el sector de les arts visuals i l’alta cuina.

La mostra “… I per postres’. Hiperpostres” és la materialització conceptual d’aquest xoc entre disciplines. En aquesta ocasió, l’artista Xavier Escribà (París, 1969) ha traslladat el seu taller a l’Espai Eat Art començant un intens procés creatiu en col.laboració amb Pere Arpa i la fotografia de Montse Lao.

A “… I per postres’. Hiperpostres”, i sota la base del diàleg, l’intercanvi de coneixement i  l’experimentació, Xavier Escribà i Pere Arpa participen d’una proposta en la qual el procés adquireix un paper capdall. “El projecte es va construint a partir del diàleg. És un procés misteriós. No ens coneixíem abans i fins el final no sabrem el resultat. Si alguna cosa es pot dir, es sabrà al final, la curiositat marca elcamí”, explica Escribà.

Molts són el punts de trobada entre Escribà i Pere Arpa presents entre aquestes dues tradicions de la contemporaneïtat artística:

D’una banda, la pintura estratificada de Xavier Escribà ha destacat sempre per mostrar les línies i les capes que composen la versió final. Cadascuna d’aquestes capes ha de captar tota l’emoció i bellesa del moment. Dit d’una altra manera, i en paraules de Xavier Escribà “si el procés és intens, sentit, emotiu … podem fer gairebé abstracció de la seva versió final resultant. El resultat final, a més de ser una sorpresa, serà imperativament la mostra  més fidel al grau d’intensitat de l’experiència viscuda”.

D’altra banda trobem, el treball de Pere Arpa acostumat a relatar el menjar elevat a la categoria d’art efímer, tot trencant les normes establertes, com ho han fet Elbulli o el Celler de Can Roca, restaurants de referència que han passat per les sales de l’Espai Eat Art. Pere Arpa i Montse Lao –que ha fet un acurat seguiment fotografia del procés– han hagut d’introduir-se en l’imaginari de Xavier Escribà i, més escadusserament, Escribà en el d’ells.

Un cop més, la Fundación Lluís Coromina – Espai Eat Art esdevé el centre d’operacions, reflexió i intercanvi de dos mons de creativitat inesgotable i permeables: les arts visuals i el gastronòmic.

El resultat ha estat celebrar l’abril de Setmana Santa amb unes minimones de pascua en forma de dolços: obres d’art comestibles basades en els colors, les textures i les densitats de les pintures i “escultures” de Xavier Escribà.