La Fundació Miró inicia un cicle de silenci explícit

El cicle, format per cinc exposicions s'inicia a octubre i durarà fins al setembre del 2010

La Fundació Joan Miró presenta Silenci explícit, un cicle D’exposicions amb el qual L’artista multidisciplinari Tres s’estrena en el món del comissariat.
El treball com a artista de Tres se centra en la investigació i experimentació amb el silenci des de L’any 1985. La seva obra vol crear escenaris de silenci destinats a possibilitar-ne la percepció, fer-lo present i indagar sobre totes les possibilitats que en deriven.

Amb la seva feina, Tres vol aportar una visió diferent del silenci, positivar el terme i transformar-lo en alguna cosa nova que porti L’espectador a la reflexió.
És en aquesta línia D’investigació que caldria situar aquesta nova aventura de Tres com a comissari.

Amb les cinc exposicions que componen el cicle, Silenci explícit assenyala cap a una forma de silenci intencional que és acció més que no pas abstracció. Es
tracta D’un silenci que es contempla i parla de si mateix explicitant la seva presència. Així, el silenci escapa del significat tradicional i restringit del terme per convertir-se en un concepte més ampli que no s’oposa a la paraula, al so, a L’acció o al moviment.

La recerca sobre el silenci és una constant en L’art contemporani. Els artistes del segle XX, des de Kasimir Malèvitx o Marcel Duchamp a Yves Klein o Gary Hill i tants D’altres, han exemplificat el silenci, la reducció, el no-res, la pausa, L’absència, la desaparició, la invisibilitat, el buit, la no-acció o la renúncia. El
silenci, però, és encara un espai lliure, amb molt potencial artístic per explorar.
Els artistes que Tres ha seleccionat per al cicle són: Mayte Vieta (Blanes, 1971), Mario García Torres (Mèxic, 1975), Tom Kotik (Praga, 1969), Sophie Whettnall (Brussel·les, 1973) i Sirous Namazi (Kerman, 1970). Tots ells tenen de comú que
la seva obra gira al voltant del silenci D’una manera o una altra, a partir de diversos conceptes, aproximacions i tècniques.

Etiquetes:
, ,