La Fundació Setba inaugura, la mostra Les fotos de l'Elaine. Un homenatge semivoyeur, una aproximació al Llach més íntim

La mostra compta amb una seixantena d’imatges que comprenen un període de gairebé 10 anys de vida de l’artista

L’Elaine Jones és una ciutadana britànica que un dia, fa gairebé deu anys, va conèixer Lluís Llach en un concert i se’n va “enamorar” artísticament i intel·lectual. Des d’aleshores l’ha seguit per tot arreu, ha après català i s’ha fet independentista. I a més, ha canviat la seva professió per la de fotògraf!
El seu fons fotogràfic compta amb més de 20.000 imatges del cantautor que són una crònica semivoyeur de la vida de Llach (però de la seva vida íntima, la que no surt als mitjans, a casa, a les vinyes, cuinant, llegint, en actes de la Fundació…). I és semivoyeur perquè és autoritzada. De fet entre ella i Llach, al llarg d’aquests anys, s’ha acabat forjant una amistat.
La mostra compta amb una seixantena d’imatges que comprenen un període de gairebé 10 anys de vida de l’artista. Des de la primera que li va fer l’Elaine, en aquell concert l’any 2004 a Cap Roig, fins a la més recent. Així, la mostra té dos protagonistes, Lluís Llach i Elaine Jones: l’artista i la fan excèntrica i fins un cert punt obsessionada (però de forma amable) que ha re encaminat la seva vida al compàs de les passes del cantautor. L’exposició es podrà veure fins al 30 de juliol.
En el marc de la mostra, el 10 de juliol la Fundació Setba retrà homenatge a Salvador Espriu, el mateix dia del seu aniversari. I ho farà amb SETBAXESPRIU, un espectacle en què la paraula d’Espriu serà la protagonista, a càrrec de la poetessa Sílvia Bel i la cantant Sílvia Comes, que justament va iniciar la seva carrera artística al costat de Lluís Llach.