La Fundació Vallpalou inaugura un nou espai expositiu a Lleida

Amb el projecte de Pere Bellès titulat 'M1 IFT LLD (Mural1 InFrastrucTures LLeiDa)'

Redacció.- La Fundació Vallpalou inaugura un nou espai expositiu obert a la ciutat: l’Espai 3. Un projecte d’art públic amb la intervenció a les parets cegues de l’edifici que alberga la Fundació, a l’ Avinguda de Tortosa, cantonada amb Roger de Llúria, davant de la Llotja.
L’Espai 3 s’obre amb el projecte de Pere Bellès titulat ‘M1 IFT LLD (Mural1 InFrastrucTures LLeiDa)‘, pensat per a la ciutat de Lleida. L’artista ha treballat la idea de flux, moviment, un concepte de ciutat regió que va de la ciutat com a closca protectora a la ciutat difusa. En aquesta obra s’ha inspirat en els nusos dels vials que connecten les infraestructures ferroviàries lleidatanes que consten en el Pla d’Ordenació Municipal i que inclouen les següents estacions: Estació Torres-Salses, Estació Polígon del Segre, Estació Lleida-Pirineus i Estació Lleida-Onze de Setembre. En el seu treball, l’artista cerca les artèries de moviment dels fluxos territorials i els tanca o els expandeix en si mateixos com a unitats. La seva capacitat de diàleg amb l’espai físic i territorial converteix planimetries urbanes, projectes arquitectònics i mapes cartogràfics en composicions abstractes amb aparença d’ideogrames i properes a l’abstracció neoplàstica.
Convocatòria de premsa i presentació del projecte per part de l’artista Pere Bellès, dijous 12 de novembre, a les 12h., a la Fundació Vallpalou i de la directora del programa d’exposicions i activitats de la Fundació, Pilar Parcerisas.