La Fundació Vila Casas presenta l’exposició Profanadors de llum

Una selecció de peces de la col·lecció de fotografia de la Fundació

Redacció.- L’exposició Profanadors de llum, a cura de Natàlia Chocarro, presenta una selecció de peces de la col·lecció de fotografia de la Fundació Vila Casas que giren entorn de la maldat i les seves múltiples manifestacions. Una mostra col·lectiva d’artistes nacionals de reconeguda trajectòria que troben en la imatge una possibilitat de redempció. Hi trobem el treball dedicat a la memòria històrica del tàndem Bleda & Rosa amb “Cavea (Serie ciudades) Saelices” i la seqüència colpidora de Santos Montes “El paseo”, que entren en diàleg amb les propostes aclaparadores de Xavier Ribas i la “Sèrie Flors” o la “Sèrie Rota” de Carmen Mariscal. El dolor, la maldat, es vesteix amb diferents rostres i no sempre advertim la seva presència; en són una bona prova els retrats esfereïdors de Valentín Vallhonrat o la dansa continguda d’una dona empresonada d’Isabel Rocamora. L’hermetisme de la comesa de Sabela Eiriz, Anna Malagrida i Mar Arza –una exploració sobre l’ocultació– tanca el recorregut.

Els darrers anys, el programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas ha contribuït a difondre la seva col·lecció d’art contemporani català arreu del territori. A través d’exposicions que presenten una selecció del fons, es posa en valor el seu llegat artístic, a la vegada que es genera un diàleg entre les obres a partir d’un projecte curatorial. L’exposició Profanadors de llum coincideix amb el festival Vilapensa, que enguany porta per títol El mal dels innocents.

Acte inaugural

Divendres 16 d’abril a les 18h a la Capella de Sant Joan de Vilafranca del Penedès. Hi seran presents Natàlia Chocarro, comissària de l’exposició i directora de projectes externs de la Fundació Vila Casas, Jordi Sàbat, director del Vilapensa, i Ricard Rafecas, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Horaris de visita

Profanadors de llum es podrà visitar a la Capella de Sant Joan fins al diumenge 16 de maig amb els horaris següents: de dimecres a divendres, de 17 a 20 h; dissabtes, de 18 a 20 h; diumenges, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h.