La gala dels Premis Enderrock 2016 – XVII Premis de la Música Catalana se seguirà en directe des de mig centenar de mitjans de comunicació

La catifa vermella amb els artistes i els convidats i una programació musical amenitzaran la pre-gala en directe a la plaça del Vi de Girona

Avui dijous 3 de març a partir de les 21 hores el Teatre Municipal de Girona acollirà la gala dels Premis Enderrock 2016 – XVIII Premis de la Música Catalana. La Nit Enderrock s’oferirà en directe a través de mig centener de mitjans de comunicació i ja s’han acreditat un centenar de periodistes i professionals dels mitjans per informar de la festa anual de la música catalana.

Per tercer any consecutiu La Xarxa de Comunicació Local transmetrà la gala en directe a més d’una trentena de televisions locals catalanes a més d’El Punt Avui TV, que oferirà una programació especial en motiu dels Premis Enderrrock. A més, una dotzena mitjans digitals emetran la festa en streaming a través de les seves pàgines web. La web de la revista Enderrock www.enderrock.cat oferirà un minut a minut de la gala, i també es podrà seguir a través dels portals del diari Ara i d’El Punt Avui, Vilaweb, Nació Digital, Adolescents.cat, Catorze.cat, El Món, Directe.cat, Cugat.cat i el portal de l’Ajuntament de Girona, entre d’altres.

Els diversos canals i programes de Televisió de Catalunya i les emissores de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals també informaran de la gala amb connexions en directe i reportatges amb els principals artistes convidats.

 

Tarda de ràdio

La ràdio serà la gran protagonista de la tarda dels Premis Enderrock a Girona. La Rambla de La Llibertat tindrà un escenari del programa La Tribu de Catalunya Ràdio, que oferirà tres hores de directe (de 16 a 19 hores) amb entrevistes i actuacions relacionades amb els premis de la música catalana. Pels micròfons de Catalunya Ràdio i sota la batuta de Xavier Rosiñol hi passaran, entre altres, Animal, Joan Rovira o Blaumut.

Per la seva banda, des de l’escenari ubicat a la plaça del Vi, la Xarxa emetrà el programa La Tarda de 16 a 19 hores. Per aquest espai que es difon a través de 31 emissores locals i compta amb la direcció de Laura Balcells, hi passaran a més de l’alcalde de Girona, Albert Ballesta i director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, artistes com Gemma Humet, Joan Rovira, Ebri Knight, Toni Solà, Blaumut, Els Pets i Els Catarres, entre altres.

 

Catifa vermella i pre-gala en directe per TV

A partir de les 19.30h, l’arribada a la catifa vermella dels artistes i dels convidats serà l’epicentre de la pre-gala dels Premis Enderrock 2016. L’escenari de la plaça del Vi es convertirà en avantsala amb les actuacions de Xarim Aresté i Trau, a més d’altres sorpreses. Els concerts seran transmesos per La Xarxa, amb realització de TV Girona, i passaran per plató alguns dels principals guardonats com Blaumut, Gemma Humet, Obeses o Els Pets.

 

Premis Enderrock 2016 – XVIII Premis de la Música Catalana

A partir de les 21h, el protagonisme absolut serà pels premiats i per les actuacions que acollirà el Teatre Municipal de Girona.

En els premis de la Votació Popular, Els Catarres, Aspencat i Blaumut han triomfat en la categoria de pop-rock, mentre que Roger Mas, Gemma Humet i Joan Rovira han estat guardonats en cançó d’autor i Ebri Knight s’ha endut els vots en la música folk. La resta de premis han estat per Toni Solà (jazz), Jordi Savall (clàssica) i el Club Super3 (infantil). Txarango ha estat millor directe, i La Raíz, millor grup en llengua no catalana, i Els Amics de les Arts, millor DVD.

Els premis de la Crítica també es lliuraran en el marc de la Nit Enderrock. La revista musical catalana ha premiat Adrià Puntí amb La clau de girar el taller (millor disc en català 2015) i Obeses (millor artista 2015). La resta de premiats han estat Xarim Aresté per La rosada (millor disc de pop-rock), Déu vos guard de Trau (millor disc revelació), Pau Figueres de Pau Figueres (millor disc de folk / noves músiques), Santa ferida de Ferran Palau (millor disc de cançó), Bird Eyes de Núria Graham (millor disc en llengua no catalana), And Now for Something Completely Different de Gabriel Amargant Quintet (millor disc de jazz) i La viola d’or (millor disc de clàssica).

Enguany s’encarregaran d’entregar els guardons actrius com Anna Bertran, Alba Pujol o Elisabet Casanovas, actors com Biel Duran o Pau Poch, l’escenògraf i clown Guillem Albà, músics com Adrià Salas (La Pegatina), Elena Gadel, Ernest Crusats (La Iaia), Joan Dausà o Judit Neddermann, el periodista i escriptor Martí Gironell o l’actriu i cantant Helena Miquel (Élena, ex-Delafé y las Flores Azules).