La Generalitat crea un circuit estable de Ciutats Amigues del Circ

L'integren 11 ciutats que duran a terme més de 300 actuacions i activitats de circ durant L'any 2008

El departament de Cultura de la Generalitat, els Professionals del Circ de Catalunya i onze alcaldes i regidors D’arreu de Catalunya han creat de la xarxa de Ciutats Amigues del Circ
El projecte Ciutats Amigues, al qual els municipis s’hi sumen a petició pròpia, pretén crear un circuit estable de circ a Catalunya, atreure nous públics de totes les edats i promoure el circ en totes les seves vessants: educació, recerca, creació, producció, difusió i exhibició. El projecte Ciutats Amigues s’emmarca en el Pla integral del circ de Catalunya. Les ciutats amigues del circ són Figueres, la Bisbal D’Empordà, Lleida, Mataró, Pineda de Mar, Reus, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Tortosa i Vilanova i la Geltrú.

Les onze ciutats assumeixen el compromís de desenvolupar, durant un període mínim de quatre anys, una programació continuada D’activitats i espectacles de circ. Així mateix, es comprometen a incloure els espectacles de circ dins les programacions estables D’activitats culturals en igualtat de condicions que la resta D’arts escèniques i a organitzar activitats que promoguin la creació de nous públics.

Les ciutats amigues del circ també es comprometen a garantir que dins la programació anual de circ hi actuïn un mínim D’artistes/companyies catalanes, exceptuant els festivals de caràcter internacional. Es recomana que aquestes companyies representin un mínim del 50% del pressupost en caixets de circ. En aquest sentit, també prestaran una atenció especial a aquells espectacles creats en residències de circ que tenen el suport del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per a la creació circense.

Etiquetes: