La Gleva Teatre estrena Vides de gos, amb Marta Angelat

Produït per l’Associació Q-ars Teatre, parteix de la relació entre l’autora i les seves mascotes

Redacció.- La Gleva Teatre estrena el proper 7 de juliol Vides de gos, una obra dirigida i interpretada per la reconeguda Marta Angelat, que ara fa al salt també a la dramatúrgia escrivint aquest espectacle autobiogràfic.

Produït per l’Associació Q-ars Teatre, parteix de la relació entre l’autora i les seves mascotes per parlar de la vida d’una dona qualsevol i el lligam que té amb els seus gossos. L’obra narra l’amor, la pèrdua, l’alegria, la passió, la tristesa i la ràbia a través d’un monòleg íntim que connecta amb el públic des del primer moment. En ell posa sobre la taula la dura realitat dels animals de companyia: cada gos té la seva data d’arribada, fent avançar el calendari i marcant les etapes, i quan marxa deixa un rastre de tendresa, fidelitat i saviesa inqüestionable.

L’obra, que estarà al Teatre de Sant Gervasi fins al 17 de juliol, és la primera escrita per Angelat, que després d’una llarga trajectòria com a actriu i directora, ha recuperat unes pàgines escrites fa més de 20 anys, per donar a conèixer la seva faceta més íntima i personal.

Marta Angelat ha alternat teatre, doblatge i televisió, on va debutar amb només 7 anys en la pel·lícula Siega Verde. El 2004 va dirigir el seu primer muntatge teatral. Els darrers vint anys s’ha dedicat exclusivament a la interpretació protagonitzant Vilafranca, creada i dirigida per Jordi Casanovas –nominada a millor actriu secundària als Premis de la Crítica 2015— i Davant la Jubilació, de Thomas Bernhard, dirigida per Krystian Lupa –premi a millor actriu protagonista als Premis de la Crítica 2016 i finalista als Premis Max 2017. En cinema i televisió ha format part del repartiment de Miss Dalí, de Ventura Pons i Com si fos ahir, el serial de TV3 dirigit per Sònia Sànchez. El 2018 va rebre el premi d’honor a la trajectòria professional als Premis Butaca.