La ira dels peixos, espectacle inaugural de FiraTàrrega, es podrà veure avui a Barcelona com a activitat central de la Nit Blanca del Tricentenari

El muntatge es preestrenarà la nit del 10 de setembre a les al Parc de la Ciutadella de Barcelona, i es tornarà a representar a Tàrrega el 12, 13 i 14 de setembre

Avui 10 de setembre, es podrà veure a Barcelona la producció de FiraTàrrega La ira dels peixos, que serà l’activitat central de la Nit Blanca, que commemora el Tricentenari dels fets del 1714 a la ciutat de Barcelona. FiraTàrrega col·labora així amb les activitats organitzades per la Generalitat de Catalunya aportant aquest espectacle de carrer, de producció pròpia, que es representarà al Parc de la Ciutadella a les 22h. Un altre vincle de l’organització amb el Tricentenari ha estat la col·laboració de Jordi Duran, director artístic de la Fira, en el disseny de la programació de la Nit Blanca, conjuntament amb altres directors artístics d’esdeveniments escènics i culturals del país.

La producció es podrà veure de nou com a espectacle inaugural de FiraTàrrega 2014 el dia 12 de setembre a les 21h a Tàrrega. A les 19:30 tindrà lloc la inauguració institucional de FiraTàrrega a la Llotja professional, amb la presència de l’Honorable Senyor Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La ira dels peixos és un espectacle de teatre de carrer que canta a la diversitat cultural i a la resistència dels pobles, nacions i cultures del món amenaçades que lluiten per sobreviure. L’espectacle planteja l’enfrontament entre dues cultures, una representada pels residents d’un vaixell que viuen de la recollida d’escombraries del mar i l’altra pels visitants, que arriben per conèixer les particulars condicions de vida i els costums dels anomenats “homes peixos”. L’espectacle reflexiona sobre com els estats totalitaris, els interessos econòmics i les ideologies afins a la mundialització estenen el seu domini territorial i amenacen la pervivència de les cultures minoritàries. Una proposta que convida el públic a viatjar pels espais de la identitat personal i col·lectiva i a recuperar un espai de llibertat que ens permeti somiar en la germanor entre tots els pobles del nostre planeta.