La JONC suma de nou esforços amb el Concurs Maria Canals i serà l’orquestra que acompanyarà els tres finalistes aquest dijous, al Palau

La final de la 62ª edició del certamen internacional de piano tindrà lloc aquest dijous, al Palau de la Música Catalana

 

Els músics de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la JONC, dirigits pel seu titular, Manuel Valdivieso, preparen aquests dies el repertori que interpretaran al costat dels tres finalistes del Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona, un dels més prestigiosos i amb major tradició a nivell europeu i que arriba enguany a la seva 62ª edició. En paraules del gerent del Concurs, Jordi Vivancos, ‘aquesta col·laboració a llarg termini i que es vol anar ampliant amb el temps, uneix i reforça els dos projectes mútuament amb l’objectiu comú de donar oportunitats formatives i professionalitzadores d’excel·lència als joves intèrprets de Catalunya i de tot el món’, assegura.

De fet, la col·laboració de la JONC i el Concurs es fonamenta en dos factors: un fort component pedagògic i que és música feta per joves. Aquest 2016 és el segon any en què ambdues institucions col·laboren.

El repertori que han treballat els músics al llarg d’aquests dies s’aborda des d’un punt de vista pedagògic. ‘Realitzem un encontre de preparació de les obres de caràcter exhaustiu amb professors molt qualificats que serveix per ell mateix com a formació per als músics de l’orquestra; i finalment fem el concert amb els finalistes, al qual també dediquem un major temps de preparació’, asseguren des de la institució que gestiona una Fundació on hi participen els departaments d’Ensenyament, de Cultura i l’àrea de Joventut del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, així com diferents institucions educatives i musicals del país. ‘És un projecte pedagògic de joves amb projecció internacional’, asseguren.

Amb aquesta experiència, la JONC inicia el tram formatiu que els conduirà, a finals d’aquest mateix mes de març, a la celebració del seu 72è encontre sota l’enunciat ‘La JONC amb bandArt · Concert de Setmana Santa’, trobada que tindrà lloc del 19 al 23 de març vinents, sota la direcció del concertino – director Gordan Nikolic. El programa: la Simfonia núm. 3 ‘Heroica’ de Beethoven i Pulcinella de Stravinsky. La trobada de finals de mes culminarà amb els concerts següents:

· 22 de març, L’Auditori de Barcelona, sala Oriol Martorell, a les 20h

· 23 de març, Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí, a les 21h