La jove companyia Fac-òF torna a El Maldà amb Divina de la mort

Un cabaret sobre la pressió estètica i els estereotips de gènere al voltant de la bellesa

Redacció.- El Maldà estrenarà a finals de novembre Divina de la mort, de la jove companyia Fac-òF, que ja va fer temporada a la sala l’any passat amb l’espectacle Amor³. Enguany, tornen amb aquest cabaret divertit, lleuger, grotesc i descarat sobre els cànons de bellesa i les violències estètiques que en resulten.

L’espectacle interpretat per Marc Arias, Julia Calzada, Joana Castellano, Gisela Guitart i Paula Segura sota la direcció de Juanjo Cuesta caricaturitza, a través d’esquetxos amb música, moviment i text, una societat sempre pendent de la bellesa canònica imperant i subratlla l’absurditat d’aquestes imposicions, a vegades poc dignes o denigrants. La cosificació de la dona, els estereotips de gènere al voltant de la bellesa, la grassofòbia, la cultura de la dieta, les operacions estètiques, l’augment de trastorns de la conducta alimentària, la dismòrfia fruit de les xarxes socials són alguns dels temes que es tracten en aquest cabaret i que sorgeixen d’experiències reals pròpies o compartides.

Divina de la mort, amb un llenguatge desenfadat i àcid i un to exagerat i estripat, es dirigeix a tothom, ja que totes i tots estem dins la roda de les pressions estètiques d’una manera o altra. Sense cap intenció moralitzadora i amb molt d’humor, la companyia fa crítica i autocrítica sobre com és de difícil sortir d’aquesta espiral, per molt que en siguem conscients. D’aquesta manera, l’espectacle posa en dubte la suposada lliure elecció davant de tots els processos estètics.

Aquest cabaret desafiarà l’espectador, que es qüestionarà les directrius estètiques que segueix. Amb alegria i moltes rialles, l’espectacle posa l’accent en recapacitar sobre les modes al voltant de la bellesa i en percebre les violències estètiques.

Divina de la mort es podrà veure a El Maldà del 30 de novembre al 23 de desembre i compartirà cartellera els diumenges amb Ja us he reconegut, un homenatge a Núria Feliu de la companyia The Feliuettes, dins del cicle d’espectacles matinals d’El Maldà.
­