La Llibreria Etcètera i el periodista Marc Giró, guanyadors del XI Memorial Pere Rodeja

El jurat premia al periodista per parlar de llibres d'una forma innovadora i a la llibreria per ser un exemple de fer la feina ben feta

Redacció.- El periodista i historiador de l’art Marc Giró i la Llibreria Etcètera de Barcelona són els guanyadors de l’XI Memorial Pere Rodeja.

El certamen ha premiat la llibreria per una llarga història que ha “regalat al Poblenou farcida d’una activitat contínua i d’una enorme capacitat de reinvenció”. El jurat ha considerat que és “un exemple a reivindicar de feina ben feta, el reconeixement a les llibreries que fa temps que hi són. Pel que fa a Giró, han aplaudit el seu espai radiofònic per la difusió de la literatura i el seu entusiasme “encomanadís” amb la forma “absoluta i innovadora” de parlar de llibres.

El jurat format per Anna Guitart, Anna Vilanova, Ester Pujol, Rosana Lluch i Guillem Terribas, amb Marià Marín, actuant de secretari amb veu, ha constatat que la Llibreria Etcètera té “personalitat” i representa la feina “permanent” que crea comunitat, que dóna caràcter al seu entorn, en aquest cas al barri del Poblenou. “A la Xon i l’Àlex els defineix la capacitat de treball, la gran implicació que hi posen i l’aposta per dur els grans autors més enllà dels llocs cèntrics”, han comentat.

Pel que fa a Marc Giró, el jurat ha celebrat que ha dut a la ràdio comercial “un espai per la difusió de la literatura, de grans llibres, i, alhora, per a tothom, per a tota mena de públics, de manera planera, amb simpatia i un entusiasme encomanadís, una forma, en definitiva, absolutament innovadora de parlar de llibres”. Un exemple a seguir, a ser agosarats”, han afegit.

El guardó que homenatja el llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí s’entregarà el dissabte 26 de febrer a la tarda al Sunset Jazz Club de Girona.