La Màgia de Broadway per Nadal dóna el tret de sortida a la programació de Nadal a L’Auditori: un Nadal ple de música!

L’Auditori convida 1200 bombers, mossos d’esquadra, guàrdies urbans, personal sanitari i de neteja que treballen per Nadal a un assaig obert exclusiu per agrair-los la seva tasca

Del 19 de desembre al 10 de gener L’Auditori ha preparat una programació especial de Nadal pensada per gaudir de la música en família. Concerts, activitats, tallers, cinema, clown i humor ompliran les sales de L’Auditori amb propostes per tots els gustos i totes les edats. El tret de sortida serà aquest cap de setmana, 19 i 20 de desembre, amb el concertLa màgia de Broadway per Nadal de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. El jove director Alfonso Casado, que arriba directament del West End de Londres on dirigeix “El Fantasma de l’Òpera”, dirigirà dissabte i diumenge l’OBC que estarà molt ben acompanyada pels solistes Nina, Ignasi Vidal, Julia Möller i Gerónimo Rauch i del Cor de Cambra de Granollers, el Cor Jove Amics de la Unió i el Cor Infantil Amics de la Unió.

Amb aquest concert l’OBC i l’Auditori volen desitjar a tothom unes bones festes amb les melodies més entranyables de Disney: “La Bella i la Bèstia, Pinocchio” o l’últim èxit mundial, “Frozen”. Però també amb els musicals més clàssics com “Sonrisas y Lágrimas”, “La ventafocs” o “Carroussel” de Rodgers & Hammerstein i els més emotius com “Yentl” que va interpretar Barbara Streisand, “Into the woods” d’Stephen Sondheim, “Annie”, “Oliver”, o l’oscaritzada “When you Believe” de El Príncep d’Egipte. Alfonso Casado dirigeix l’OBC per transformar aquests coneguts musicals en autèntiques simfonies, amb orquestracions fetes expressament per l’ocasió. I ho farà acompanyat de quatre estrelles del gènere: Gerónimo Rauch (Els Miserables,El fantasma de l’òpera), Ignasi Vidal (Rent, La bella i la bèstia, Els Miserables), Júlia Möller (Aloma, La bella i la bèstia, Hair, Els Miserables) i Nina (T’odio amor meu, Company, Mamma Mia!) a més 135 cantaires dels Cor de Cambra de Granollers i el Cor infantil i jove Amics de la Unió.

L’Auditori i l’OBC s’han volgut recordar especialment d’aquells col·lectius que treballen durant les festes i agrair-los la seva tasca. Per això ha convidat més de 1000 professionals del cos de Bombers de Barcelona, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana de Barcelona, personal sanitari dels hospitals de Can Ruti, Bellvitge, l’Hospital del Mar i Sant Joan de Déu, el Servei d’Emergències Mèdiques, i el Servei de Neteja de l’Ajuntament de Barcelona. Ells i les seves famílies tindran accés en exclusiva a l’assaig general del concert “La Màgia de Broadway per Nadal” que es farà dissabte 19 de desembre a les 11h del matí. La voluntat és repetir aquesta experiència els propers anys i que aquest concert esdevingui una tradició a la ciutat.

Aquest concert dóna el tret de sortida  a la programació especial de Nadal que ha preparat L’Auditori després del gran èxit obtingut l’any passat en què es va celebrar per primer cop el “Nadal a L’Auditori” amb concerts i activitats per a tota la família. A més, els dies 27 i 28 de desembre tothom que vingui a alguna de les activitats del Nadal a l’Auditori tindrà accés lliure al Museu de la Música.  Aquest any aquesta programació anirà del 19 de desembre al 10 de gener i comprèn les següents propostes:

 

27 de desembre: “Vine a cantar The Beatles amb Trau”. L’activitat “Vine a cantar” és una de les activitats participatives amb més èxit que programa el Servei Educatiu de L’Auditori. El format consta de dues parts: la primera, d’una durada de 2 hores, és un taller on famílies o grups d’amics treballen amb una directora de cor un repertori (en aquest cas temes dels Beatles), acompanyats per una banda de músics en directe (en aquest cas, els Trau!). A la segona part, aquest repertori es presenta davant d’altres amics i familiars, en un concert d’una hora de durada. El repertori del Vine a cantar The Beatles amb Trau! contindrà temes com “Yellow Submarine”, “Lucy in the sky with diamonds”, “Hey Jude” o la versió dels Trau! del tema “Rain”.

 

27 i 28 de desembre: “Ma, Me, Mi…Mozart!”.  És un dels clàssics del Servei Educatiu de L’Auditori. Ma, Me, Mi…Mozart! és una acurada selecció de les millors obres del geni de Salzburg pensada i arranjada expressament per als més petits. Un concert sorprenent que permetrà a les famílies conèixer, sentir i veure de molt a prop les diverses famílies d’instruments de la mà de sis músics. A més, amb l’entrada del concert, tots els nens i nenes podran participar gratuïtament en un taller de Nadal al Museu de la Música. El taller es farà a la Sala d’Interactius del Museu a partir de les 10:30h

27, 28 i 29 de desembre: “Clown Leandre i els Barcelona Clarinet Players”. Enguany torna per aclamació popular la proposta més familiar d’Escenes que l’any passat va meravellar a petits i grans pel seu magnetisme, simplicitat i imaginació en una proposta delicada i captivadora que va exhaurir les entrades de tots els passis. Una mirada tendra i irònica en un paisatge d’hivern de llums i neu de la mà del Clown Leandre i la preciosa música dels Barcelona Clarinet Players.

28 de desembre: “Vine a cantar…Gospel!”. L’activitat “Vine a cantar” és una de les activitats participatives amb més èxit que programa el Servei Educatiu de L’Auditori. En aquest cas proposem que vingueu a L’Auditori amb la família i els amics per convertir-vos en membres d’un cor de Gospel durant una tarda. El taller Vine a cantar ofereix la possibilitat d’assajar el repertori amb un grup instrumental i fer un concert amb ells, amb el suport d’una directora de cor. A les 18:30h és l’hora de saltar a l’escenari i demostrar davant de familiars i amics tot el què s’ha après.

2 i 3 de gener: “Igudesman & Joo”. Aleksey Igudesman & Hyung-ki Joo són dos músics que han sacsejat el panorama internacional amb els seu sorprenent espectacle que combina humor amb música clàssica i tocs de teatre. Aquests dos reconeguts músics d’alt nivell són especialistes en l’art d’incorporar en el seu repertori peces populars i grans clàssics amb un èxit rotund allà on actuen. Igudesman & Joo son capaços de fer compatibles Mozart i la banda sonora de James Bond o el famós tema disco “I Will Survive” i són també un fenomen a la xarxa on acumulen més de 15 milions de visualitzacions a Youtube. A L’Auditori presenten A little nightmare music, un espectacle altament recomanat per a tota la família.

9 i 10 de gener: “Gladiator Live”. Hans Zimmer és un dels compositors cinematogràfics més rellevants dels darrers anys, però es va acabar de consagrar l’any 2000 gràcies a Gladiator, de Ridley Scott. Una música que abasta tots els registres: èpica, enèrgica, sensible. Aquest concert ofereix l’experiència única d’entrar en la història amb pantalla gegant i una gran orquestra com l’OBC en directe i gaudir de Gladiator com mai s’ha vist abans. Nominat als premis Òscar vuit vegades –de Rain Man (1988) a Interestellar (2014)–, fa 25 anys que la carrera cinematogràfica de Hans Zimmer és plena d’èxits: Thelma i Louise, El rei lleó, Millor… impossible, El príncep d’Egipte, Pearl Harbor, Spirit, L’últim samurai, El codi Da Vinci, Pirates del Carib… Però amb Gladiator, on va treballar amb Lisa Gerrard, es va superar. La coneguda cantant de Dead Can Dance, que a la pel·lícula canta el famós tema “Now we are free”, va compartir amb Zimmer el reconeixement unànime pel seu treball: van guanyar el Globus d’Or i ningú no concep la història del capità Màxim –encarnat per Russell Crowe– sense la música que l’acompanya des de les batalles a Germània fins a les lluites a mort a l’arena del coliseu de Roma.