La Maternitat D’Elna, Bressol de L’exili

Del 18 de desembre de 2009 al 14 de febrer de 2010 al Museu de Gavà

La mostra, organitzada pel Programa per al Memorial Democràtic de la Generalitat, recupera el record de L’exili i la història de la maternitat, on més de mig miler D’exiliades catalanes i espanyoles van donar a llum. L’exposició ?La maternitat D’Elna, bressol de L’exili? es podrà visitar al Museu de Gavà  fins al 14 de febrer de 2010.

L’exposició ?La maternitat D’Elna, bressol de L’exili. 1939-1944?, organitzada pel Programa per al Memorial Democràtic de la Generalitat, arriba el pròxim divendres 18 de desembre a Gavà.  Es tracta D’una mostra que recupera la memòria de L’exili de milers de republicans després de la Guerra Civil i la història de la maternitat D’Elna, on van néixer 597 fills D’exiliades. L’exposició s’instaL’la a Gavà gràcies a la coL’laboració del Programa per al Memorial Democràtic i L’Ajuntament de la ciutat.

La maternitat D’Elna va ser fundada per Elisabeth Eidenbenz, una voluntària suïssa que va ajudar centenars de dones recloses als camps D’Argelers, Sant Cebrià de Rosselló i Ribesaltes. Elisabeth anava a buscar les dones embarassades als camps i les portava a  Elna (Rosselló), on podien donar a llum en condicions higièniques i sanitàries.

Arran del setantè aniversari de L’inici de la Guerra Civil, el Govern de la Generalitat va engegar diverses iniciatives per recuperar la memòria de L’exili i la història de la maternitat. La més important és L’exposició itinerant ?La maternitat D’Elna, bressol de L’exili. 1939-1944?, organitzada pel Programa per al Memorial Democràtic amb la coL’laboració de la UAB i L’Ajuntament D’Elna. La mostra ha estat recorrent diferents localitats D’arreu del Principat, el Rosselló (Catalunya Nord) i altres punts D’Europa.

L’exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 9.30 a 13 i de 17 a 20 h, i diumenges i festius, D’11 a 14 h, fins al 14 de febrer.

 

Etiquetes:
, , ,