La mezzosoprano catalana Anna Alàs i Jové és la protagonista de l’última producció de la Staatsoper de Berlín

Des Simplicius Simplicissimus Jugend s’estrena aquest dissabte. Se’n faran un total de set representacions

La mezzosoprano Anna Alàs i Jové assumeix el rol protagonista en l’última producció de la prestigiosa Staatsoper de Berlín, Des Simplicius Simplicissimus Jugend, òpera contemporània del compositor alemany Karl Amadeus Hartmann (Munic, 1905 – 1963), deixeble de Hermann Scherchen i Anton Webern. L’estrena tindrà lloc demà dissabte, 27 de setembre, i se’n faran un total de set representacions els dies 27 i 28 de setembre i l’1, 2, 4, 9 i 11 d’octubre, en tots els casos a les vuit del vespre.

Alàs, que ja havia col·laborat amb aquesta prestigiosa institució operística alemanya en ocasions precedents, assumeix d’aquesta manera un nou rol protagonista en una producció de la Staatsoper després d’una temporada molta activa, amb participacions destacades en muntatges com L’eclipsi (Teatre Nacional de Catalunya, Grec 2014, amb direcció artística de Xavier Albertí i direcció musical d’Alberto García Demestres), la recuperació de la rondalla La Santa Espina, al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès dirigida per Rubén Gimeno i la seva residència a l’Ateneu Barcelonès.

Anna Alàs i Jové, amb un peu a Berlín i l’altre a la seva Catalunya natal, comparteix cartell amb les veus de Jonathan Winell, Jakob Ahles, Bernhard Hansky, Magnús Hallur Jónsson, Thomas Schumacher; la direcció musical és d’Adrian Heger. El muntatge compta amb Friederike Heller com a director d’escena i escenografia i vestuari de Sabine Kohlstedt; la il·luminació la signa Olaf Freese i la dramatúrgia, Detlef Giese.