La Mirona comença el seu curs musical reivindicant el rock

Vitalic, Albert Pla, Julieta, Calavento i Lágrimas de Sangre són alguns dels artistes que actuaran a Salt

Redacció.- Aquest cap de setmana comença el curs musical a La Mirona de Salt. I ho fa reivindicant el rock, un gènere musical sempre present en les programacions de la sala, però que és oblidada completament en el fons de les programacions musicals de la majoria de festivals i equipaments del nostre país. Però a la vida social en general, el rock és ben present. Amb aquesta reivindicació sorgeix la idea de programar un nou festival dedicat específicament al rock en totes les seves vessants.

El MiroRock és una proposta doble i amb grups de procedència diversa que actuaran en els tres escenaris diferents de La Mirona. La nit del divendres serà una nit internacional amb el guitarrista i cantant nord-americà Jared James Nichols i la seva tècnica de guitarra elèctrica “pickless” d’alta energia. També el guitarrista Ben Poole, nova estrella del blues-rock britànic, artista que ha rebut suport i bones crítiques de col·legues com Jeff Beck, Gary Moore o John Mayall. Tancarà la nit els saltencs i estimats BigBlack Rhino, seguint una aposta permanent per barrejar grups de renom internacional amb proposta de molta qualitat d’origen local.

L’endemà la nit serà recollirà algunes de les formacions més en forma de l’àmbit estatal i nacional. Sexy Zebras amb el seu Jaleo Tour, una gira que ja els ha vist tocar al Cruïlla BCN o al Viña Rock. Aquest és un trio de rock de Madrid amb més de 10 any de recorregut i amb les guitarres de sempre. A nivell estatal completaran la nit els madrilenys Burning, precursors de la movida madrilenya, amb l’incombustible Johnny Cifuentes al capdavant i 4 dècades de bon ofici al darrera. Los Tiki Phantoms, representants del surf rock i amb una posada en escena sempre cadavèrica. Els saltencs Silverflame defensaran el rock fet a casa. El Mirorock té un preu d’abonament pels dos dies de 30€, i un preu per dia de 20€.

La Mirona sempre ha reservat un espai pel rock en les seves programacions. I és que la sala sempre ha tingut una vocació eclèctica i ha volgut arribar a tots els públics. Quim Marcé, director de la sala, senyala que “la nostra obsessió és arribar a tots els públics. Ens devem a la gent que ve a escoltar música en viu, un fet que ja és un acte de militància per si sol. Volem ser la casa de tothom, on tothom hi pugui trobar el seu espai en algun moment de l’any”.

I és que la sala tornarà a convocar molts estils de música diferents. Completa l’oferta de rock el duet català Cala Vento (22 de desembre, Festival Neu!) amb el seu darrer treball autoeditat ‘Casa Linda’, i bevent de la tradició de rock argenti l’icònic Gustavo Cordera (19 d’octubre), fundador i líder de Bersuit Vergarabat.

Destaca el show en directe del DJ i productor francès Vitalic (6 d’octubre, Temporada Alta) amb la seva música d’estil força distintiu, amb influències del hard-techno, electroclash i electrònica dels anys vuitanta.

Derivant el rock cap a sons més contundents trobarem grups tant consolidats com els gironins Moprhium (20 d’octubre), que després de passar recentment pel Main Stage del Resurrection Fest o la gira europea amb els americans Ill Niño, ens porten per fi el seu àlbum ‘The Fall’. Una nit de metal complerta amb Erio i Head Injury. També ens portaran el seu darrer disc ‘The Fall’, i el seu hard rock, els gironins Hard Buds (1 de desembre) i Angelus Apatrida (19 de gener) aterrarà amb la seva gira europea d’estrena de ‘Aftermath’.

De la mà del Curtcircuit trobarem formacions de música pop emergents com Julieta i Ariox (17 de noviembre). També ens visitarà el jove talent Maio (14 d’octubre) amb el seu segon àlbum ‘Suau’.

També hi haurà espai pel tribut a les millors bandes internacionals: Queen Forever (29 de setembre), ABBA The New Experience (18 de novembre), The Other Side Tribut a Pink Floyd (2 de desembre), el tribut al rock argentí de Soda Stereo & Enanitos Verdes (11 d’octubre), The Bazaga’s (21 d’octubre). I els clàssics Orquestra Di-versiones (15 de desembre) en un dels concerts del cap de setmana de l’aniversari.

Abans de Nadal tornarà també la clàssica nit de recollida de joguines amb Tremens, Sinatra i Innat (9 de desembre).

Aquesta vocació eclèctica en la programació es complementa també amb el cantautor Albert Pla (11 de novembre, Temporada Alta), el flamenc de Rebujitos (24 de novembre), el rap de Blake (10 de noviembre) i Lágrimas de Sangre (25 de novembre), el pop flamenc de Alba Moreno (13 d’octubre), el pop d’autor dels catalans Mishima (29 de desembre) i el concert familiar Reagae per Xics (7 d’octubre, El Nostre Festival de Llet Nostra).

Etiquetes: