La Mirona comença la temporada de la tardor

La Mirona de Salt celebra vint anys al peu del canó

La sala de concerts ha programat al mil·límetre 25 concerts i passaran pels diversos estils

La Mirona de Salt, la sala de concerts de referència de les comarques gironines, segueix dempeus després de 20 anys de recorregut, superant canvis, reptes i entrebancs durant tot aquest temps. Tot i així, no els ha impedit consolidar-se com un dels millors espais de música en viu del país i ha estat reconegut en premis com els ARC o Enderrock.

La pandèmia és un dels desafiaments més importants de l’equipament en l’actualitat, però no els ha aturat i, el divendres 3 de setembre, la banda rock Möther Mine va ser l’encarregada de donar el tret de sortida a la temporada de la tardor.

El sector de les sales de música ha estat un dels més criminalitzats durant la pandèmia, en aquest sentit el director de la Mirona, Quim Marcé es mostra preocupat pel canvi en els hàbits del públic, abocat ara mateix als botellots descontrolats en espais no segurs i considera que «som part de la solució. La gent necessita passar-s’ho bé i recuperar la vida social. I nosaltres som un espai que garanteix que tot això es pugui fer amb les màximes condicions sanitàries que hi ha.»

La Mirona celebra aquesta tardor el seu 20è aniversari i ho fa donant continuïtat a la seva programació. Quim Marcé, afirma que «programar música en viu ara mateix és fruit de la militància i de la nostra vocació pública per no deixar un espai buit». Davant les restriccions en aforament imposades per la pandèmia, la sala ha estudiat al mil·límetre la programació «perquè hi hagi una resposta suficient per part del públic i, tot i les grans restriccions en aforament que patim en l’actualitat, obrir ara no suposi haver de tancar en el futur.»

La sala sempre ha buscat una programació eclèctica, on es representin molts estils de música, la procedència dels artistes sigui variada i homes i dones tinguin una representació que s’acosti a la paritat.

El que queda de setembre passaran per la sala artistes com Laura West, Manolo Kabezabolo en programa doble amb els bascos Rat-Zinger i el raper Delaossa.

L’octubre s’obrirà amb l’homenatge a Pink Floyd de The Other Side i continuarà amb Joan Rovira, Triwe i Smoking Stones, Koko-Jean, Tramma, Balkan Paradise Orchestra, M Clan en format de duo acústic i Andrew Strong, de la pel·lícula The Commitments. Per al novembre s’han programat Depedro, ABBA The New Experience, Sara Roy, Brothers in Band, Los de Marras, Arpaviejas i La Ludwig Band. El 4 de desembre tindrà lloc el tradicional concert de recollida de joguines, amb Me&My Mulón, Cendres i Rockill, i fins a final d’any hi actuaran també Anier, Los Zigarros i l’Orquestra Di-versiones, que el 17 de desembre tornarà a protagonitzar el concert d’aniversari de La Mirona.

Els concerts se celebraran aquest setembre a l’exterior de la sala i la resta de la tardor a l’interior, sempre amb seient i seguint totes les mesures per lluitar contra la Covid.