La Mirona inicia una nova temporada, on podrà celebrar el 20è aniversari amb plena normalitat

El Drogas, Inadaptats, Mägo de Oz, The Exploited, Carolina Durante són alguns dels més de 30 grups que pujaran a la sala saltenca

Redacció.- La Sala La Mirona de Salt, la sala de concerts de referència de les comarques gironines, anuncia un primer avanç de programació per aquesta temporada, després de dos anys marcats per la dificultats i la incertesa de la pandèmia. Aquest curs recupera la seva programació estable.

Quim Marcé, director de la sala, assegura que <<han estat dos anys de superar-se constantment i ser molt imaginatius. Ara toca recuperar l’estabilitat i estem molt contents de poder anunciar un primer avanç de programació per aquest curs>>.

La sala amb clara vocació de servei públic sempre ha buscat una programació variada, on hi siguin representats molts estils de música, la procedència dels artistes sigui variada i es doni oportunitat també als artistes emergents.

El Drogas, en la seva gira especial de celebració de 40 anys de Barricada, tornarà a La Mirona, i els incombustibles Inadaptats, ben tornats als escenaris aquest 2022, són alguns dels plats forts d’aquest primer avanç.

Aquesta programació abraça gairebé tots els estils de música, rock, punk, metal, pop o indie, sempre presents a les seleccions de la sala, amb grups tan consolidats com Baron Rojo, amb la seva gira de comiat, Mishima i Ferran Exceso, els eclèctics Mägo de Oz, els emergents Juriol i Tripulant, el metall de les comarques gironines de Tiempo Oscuro i Cadáver, la televisiva Amaia i també formacions de música urbana com Sho Hai, membre de Violadores del Verso, que ara puja als escenaris en solitari, i Anier, una de les promeses més sòlides del hip hop estatal.

Aquesta vocació eclèctica en la programació es complementa també amb celebració dels 20 anys dels saltencs La Banda del Rec (percussió) i Joan Miquel Oliver i Maria Arnal i Marcel Bagés (dins del festival Temporada Alta) i Carolina Durante (dins el festival Neu).

També hi haurà grups de versions com The Other Side (Pink Floyd), Brothers in Band (dIRE sTRAITS), Para Siempre (Héroes del Silencio), U2 Please (U2). I els clàssics Orquestra Di-versiones en un concert doble durant la setmana de l’aniversari 20+1: dijous en un concert exclusiu per als sanitaris que tant van participar en la superació de la pandèmia; divendres en el seu ja tradicional concert, ara si a peu dret, i amb la voluntat de celebrar amb un any de retard el 20è aniversari de La Mirona.

The Exploited és també la primera banda confirmada del No Future Fest, un esdeveniment internacional que reunirà grans bandes del punk de nivell internacional el proper 23 de maig.

Abans de Nadal tornarà també la clàssica nit de recollida de joguines amb Deaf Mass, Silverflame i Cop de Gràcia. Per Nadal es recuperar la celebració familiar amb el Mironadal a càrrec de Rock per Xics.

La festa sempre continua després de cada concert amb format discoteca i DJs. En aquest sentit la sala continua apostant per la festa inclusiva transmaricabollo, impulsada també pel col·lectiu LGTBI de Girona. En les dues sessions ara ja confirmades hi haurà les actuacions de Miss Yokim i Bajas Pasiones.

Quim Marcé afegeix <<Tenim ganes que el sector de la música en viu, els seus equipaments i els seus creadors, recuperem la normalitat i confiança. Som una part molt important del teixit cultural del nostre país i un país fort està format també per una indústria musical saludable.>>

La temporada va començar oficialment la setmana passada amb The Bazaga’s i segueix aquest divendres amb la veu trencada de Ferran Exceso. La música ja no pot parar!